Att bryta sig igenom miljon-barriären är en alldeles speciell och härlig känsla. Har du inte upplevt den tidigare så är jag säker på att du kommer göra det i sinom tid. Jag startade bloggen för att se hur pass svårt det skulle vara för en vanlig löntagare att nå 1 miljon. Där och då hade jag ingen aning om hur långt jag faktiskt skulle gå.

 

Jag försöker tänka tillbaka till tiden då jag uppnådde min första miljon och jämföra känslan här och nu. Visst, första miljonen är kanske något mer speciell på sitt sätt men miljon nr 2 känns ännu bättre då den bevisar att ditt kapital växer fortare och fortare.

För om vi ändå ska vara ärliga så är det mycket därför vi investerar på börsen – vi vill uppnå den härliga ränta-på-ränta effekten. Vi vill se hur pengarna växer och hur dessa växer galet snabbt!

%

Miljon 1

%

Miljon 2

Tiden mellan miljon 1 och miljon 2

Mitt första köp gjorde jag i fonden DNB Global Indeks A den 20:e april 2015. Beloppet jag köpte för var 400 kr. Förutom XACT Sverige så äger jag idag ingen annan fond.

Den 3:e september 2019 uppnådde jag min först miljon. Nu den 28:e mars 2021 uppnådde jag alltså min andra miljon

0 kr → 1 miljon – 20:e april 2015 till 3:e september 2019 – 1 597 dagar

1 miljon → 2 miljoner – 3:e september 2019 till 27:e mars 2021 – 571 dagar

 

Vi ser här alltså 1/3 av tiden för att uppnå miljon nr 2. Visst, i början satte jag inte in lika mycket pengar som jag gör idag, men snälla, låt mig få behålla glädjen 😉

Det finns en anledning till att Warren Buffett´s förmögenhet vuxit likt grafen nedan:

 

 

När ska jag sluta spara?

Another year syndrome innebär att du alltid kommer vilja spara ett år till då du ser att kapitalet bara växer snabbare och snabbare. Uttrycket blodad tand gör sig tillrätta här. Det är nog sjukt lätt att fastna i denna fälla men det är inget som jag siktar mot. Vad är egentligen lyckan att dö rikast på kyrkogården?

Det finns här 2 scenarion och jag har inte riktigt kommit överens med mig själv vad jag siktar mot

Försöka leva på i princip samma utgifter som jag har idag, men sluta arbeta. För detta skulle det krävas 608 000 kr till. Lär om hur jag räknat här.

Fortsätta med det jag gör nu fram tills dess att jag fyller 40, vilket är drygt 5 år till. Då skulle jag kunna leva för betydligt mycket mer än vad jag gör idag och ändå gå i pension 25 år tidigare än ordinarie pensionsålder. Läs mer om hur du uppnår 32 000 kr per månad. 

Avkastningen

Den största delen av dessa miljoner kommer från mitt nysparande. Visst, det kanske känns omotiverade, men jag själv har alltid gått med filosofin att jag måste bygga upp en rejäl grundplåt till portfölj om jag vill att den ska börja ge resultat tidigare. Stor avkastning kommer alltid komma till dig, men den kommer tidigare om du tidigt får ihop mycket pengar i din grundportfölj.

Egentligen är det under de 3 senaste åren som jag sett mest effekt. Där har jag fått över 500 000 kr i avkastning exklusive det jag erhållit från Tessin, Lendify och Kameo.

 

Jag tänkte inom kort publicera ett nytt inlägg om mitt tänk kring avkastning konstra risk. Du som följt mig ett tag vet säkert att jag gärna vill ha mindre risk i portföljen och därigenom undviker den absolut största avkastningspotentialen.

Du ska ha j-vligt stort tack!

Stort tack till dig som följer bloggen. Jag blir sjukt motiverad när jag hör hur någon har börjat sin investeringsresa tack vare mig och jag vill fortsätta göra fler av er till miljonärer.

Gillar du bloggen får du hemskt gärna följa mig på sociala medier samt även dela detta inlägg.

Och kom ihåg…

{

”För varje krona är början till en ny miljon”

-Kronan till miljonen

54
0
Kommentera gärna :)x
()
x