Kinnevik har länge funnits i min portfölj och med handen på hjärtat har jag varit nöjd med den investeringen. Det här investmentbolaget har varit snabba för att anpassa sig till nya trender och det är egentligen inget som säger att Kinnevik kommer vara en dålig investering framgent.

Om jag tillåter mig att blicka tillbaka så ser jag att första inlägget kring Kinnevik på kronantillmiljonen.se publicerades redan 2016:

Lite höstköp

Samtliga innehav som jag hade när jag skrev det där inlägget har nu avyttrats helt eller är på väg att lämna portföljen.

 

Kinnevik – bör inte vara ett dåligt val

Kikar vi i Kinneviks senaste årsrapport så ser vi följande totalavkastning:16% de senaste 10 åren är inte illa pinkat och det finns som sagt god tro att investmentbolaget ska fortsätta den goda utvecklingen. Nu har vi ju i och för sig haft en fenomenal utveckling allt sedan 2009, och i denna statistik är inte Corona-effekten inräknad.

Som ni vet har Kinnevik gått ut med att det inte kommer bli någon ordinarie utdelning framgent. Det gillar jag mindre. Jag tycker att ett investmentbolag ska skifta ut i stort sett all den utdelning man får från underliggande bolag. Man vinner mycket skattemässigt på det.

Sedan är jag också nöjd med de kvarvarande investmentbolagen i portföljen:

  • Investor
  • Industrivärden
  • Latour
  • Svolder
  • (EQT)
  • (Sampo)

Jag sätter EQT inom parentes då detta egentligen är ett riskkapitalbolag. Sampo får också en parentes då innehaven till antal är rätt få och många brukar antyda att man inte ska kalla detta för ett investmentbolag.

 

Vad gör jag för pengarna?

Jag kommer se till att öka min position i Svolder. Under senare år har jag blivit mer och mer intresserad av det här investmentbolaget som investerar i små- och medelstora bolag.

Den här intervjun borde ni lyssna på om ni inte gjort det. Handlar om hur bolaget tänker nu i Coronakris och kring belåning:

 

Utöver det kommer jag fylla på mer i följande bolag, troligtvis under dagen:

 

20
0
Kommentera gärna :)x
()
x