Igår när kikade över mina innehav så insåg jag att det nog finns läge att fylla på extra i XACT Sverige. Precis som mycket annat så har även den här fonden tagit rätt mycket stryk på sista tiden.

XACT Sverige är egentligen en börshandlad fond (ETF). Det fina med det är att du kan köpa och sälja direkt när väl börsen är öppen, till skillnad från en vanlig fond. Just den här ETF:en ger också utdelning, och utdelning är alltid roligt. XACT Sverige delar ut i juni.

Tidigare i år bytte man namn på fonden till XACT Sverige från XACT Omxsb utd. Nu följer man ett inte allt för välkänt index som heter SIX Sweden ESG Selection Index. Det här är ett index som investerar i de mest handlade svenska bolagen som möter hållbarhetskravet.

Tur är i alla fall att markeringarna för köp och sälj hos Avanza inte försvann i samband med bytet 🙂 Jag har köpt kontinuerligt och just nu befinner sig kursen på den lägsta nivån sedan jag började investera.

Jag har precis fört över 19.500 kr till min depå och planen är att handla kontinuerligt under hela november och december.

Räknat på utdelningen som delades ut i juni i år så ligger direktavkastningen idag på 3,87%.

Många av er har säkert hört talas om XACT Högutdelande. Den här ETF:en har också tagit mycket stryk. XACT Sverige har en avgift på 0,15% och XACT Högutdelande en avgift på 0,3%.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x