Nej, troligtvis inte, men det finns en reflektion att dra här i alla fall. Som du kanske vet köpte jag in mig i IBM för en tid sedan, en aktie där oron just nu är väldigt stor.

Bolaget kom nyligen med sin rapport som summerade kvartal 4 och det var väl ingen vidare läsning. Det läskigaste var nog att läsa kring deras moln-verksamhet som inte växer likt många tidigare trott. Aktien var ner 10% på detta och jag köpte faktiskt lite mer så sent som idag.

Via IBM får du en blandad kompott och det är svårt att redogöra för allt. T.ex. går 90% av alla kreditkortstransaktioner genom någon form av IBM system.

Det som är intressant är då hybrid clouding och här finns det god potential. Lyssnade du på 25-minuter kring tech-bubblan så finns det även chans inom kvantdatorer, men detta är nog ett betydligt senare kapitel.

En sak som är intressant är att även Microsoft levt i en tid på gammal teknologi. Aktien var en tråkig historia fram till det stora genombrottet. Resten vet ni redan…

Bild från seekingalpha.com

Jag menar absolut inte att IBM kommer bli nästa Microsoft rent kursmässigt. Det finns det ingen profetia i världen som kan förutse. Samtidigt kan du omöjligt säga att det Inte kommer bli så.

Starbucks var också jäkligt tråkigt länge. Inget solklart hopp om rejäl framtida vinstökning och fik i shoppingcenter som var på väg att dö ut. Sedan hände det grejor…

Jag sitter gärna på IBM med en förhållandevis säker utdelning (enligt mig) där utdelningen höjts över 20 år i rad samt direktavkastningen är 5,5%.

Läs mitt lite större inlägg om IBM:

IBM Analys – köpa eller sälja?

 

2 9 votes
Article Rating
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x