Hej alla där ute! Snart helg och löning, visst känns det bra? Jag fortsätter att handla aktier och här redogör jag lite för det jag köpt de sista dagarna.

Index (Omxs30) står nu i samma nivå som i november 2016. Vi har helt enkelt gått sidledes sedan dess. Då räknar jag alltså exklusive utdelning. Många räds nu börsen över det man tror kommer ske, men jag tar tillfället i akt och fyller på.

 

Handlat

Det här har jag fyllt på med nu under veckan:

De flesta av ovanstående transaktioner, förutom de utländska, har jag betalat 1 kr i courtage för. Det tycker jag känns prisvärt med tanke på all den hjälp och glädje jag får hos Avanza.

Totalt har jag köpt aktier för drygt 10.000 kr i veckan. Nu är mina likvider i stort sett tomma och jag får vänta tills i natt då lönen trillar in på kontot.

 

Varför köper du Kinnevik?

Jag fick nyligen frågan vad jag tror om Kinnevik nu när Zalando inte går som på räls. Kinnevik noterade portfölj består av en mycket stor del Zalando, så det är inte konstigt att även aktiekursen för Kinnevik backar.

Det är en negativ spiral nu kring Kinnevik. Direkt man nämner bolaget vid namn så tänker folk på Zalandos vinstvarning.

Själv tar jag tillfället i akt och köper på en kurs som det var länge sedan jag kunde få tillgång till. Tidigare har jag varit tveksam till Kinneviks beslut men har sedan fått äta upp det då besluten visat sig vara klockrent. Senast i fallet med ComHem.

På 10 år har Kinnevik lyckats leverera en årlig genomsnittlig totalavkastning (kursutveckling + utdelning) på 22%. Jag räds inte att deras största bolag har problem som jag ser tillfälliga. Har tillit till ledningen och köper därför när alla andra är tveksamma.

 

Intervjun

KTM har blivit intervjuad för 3:e gången i historien. Den här gången var det en fantastiskt bloggare vid namn 10årsplanen som ville ställa lite frågor till mig.

Intervjun är intressant då ni får höra saker som ni kanske inte visste om mig. Vad är t.ex. anledningen till att jag har haft svårt att nå mina mål nu 2018? Vad tycker jag om FIRE? Etc.

Du kan läsa intervjun i sin helhet här:

https://10arsplanen.blogspot.com/2018/11/gastintervju-kronan-till-miljonen.html

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x