Enligt tradition skulle jag vilja passas på att önska alla mina läsare en riktigt glad midsommar. Hoppas att ni alla får en galet trevlig dag utan att tänka allt för mycket på sparkvoten. I det här inlägget redogör jag också för mina senaste aktieköp.

Idag håller den svenska och den finska börsen stängt men för er som även håller er lite mer globalt så är börsen i USA och Kanada öppen (dessutom Danmark och Norge).

För mig blir det inga aktieköp idag men jag passade faktiskt på att handla lite igår innan börsen stängde. Såhär har jag handlat den senaste veckan:

Fick frågan igår vilken courtageklass jag ligger på hos Avanza och där är det fortfarande Mini där lägsta courtaget är 1 kr (för svenska aktier). Jag följer fortfarande min strategi att handla för så nära 597 kr som möjligt per köp och att försöka sprida köpen mellan bolag och över tid.

Som ni ser i bilden ovan blir det ju lite dumt att köpa utländska aktier för drygt en tusenlapp. Utifrån dagens växlingskurs så betalar du nämligen lika mycket courtage om du handlar för 3500 kr (bortsett valutaväxlingen). Däremot är det här fortfarande mycket pengar för mig och jag sprider hellre köpen och betalar lite mer courtage.

Starbucks meddelade igår att man ständer 150 caféer, vilket är 3 gånger så mycket som man normalt sett stänger varje år. Dessa ligger på platser där det redan finns många andra Starbucks caféer. Aktiekursen var ner 9% och jag passade på att köpa. Bolaget har en fin utdelningshistorik

Boston Pizza fortsätter att ticka in utdelning varje månad och är det enda bolaget jag har på Torontobörsen. Inte mycket har hänt där utan jag känner att det mest var länge sedan jag fyllde på.

Skistar sjönk på sin rapport nu i onsdags så jag passade på att skjuta in några hundralappar där också. Aktiekursen har haft en riktigt positiv period tidigare och gått upp med 30%. Jag är långsiktig och beredd att fylla på mer om kursen faller ytterligare under sommaren.

0
Kommentera gärna :)x
()
x