Igår såg vi återigen röda siffror på börsen och vår s.k. ”bunny market” verkar fortsätta. Geopolitisk oro tyngde börsen men bland annat ett Twitterinlägg från allas vår Trump om robotangrepp mot Syrien. Här passade jag på!

Just det här är godis för mig och jag har sett till att handla vid alla liknande tillfällen. Är det inte robotar eller atombomber som ska skickas så är det något annat som är på väg att skickas.

Min karriär är inte särskilt lång men jag har redan nu sett goda resultat i att shoppa extra vid bland annat dessa tillfällen:

  • Brexit
  • USA:s presidentval
  • Oroligheter mellan USA och Nordkorea (i somras)

 

Igår var det extra tungt för våra Svenska banker efter det att Kepler Cheuvreux gått ut med att bolånemarknaden kan försämras framöver. Kepler Cheuvreux är en stor global och oberoende aktiemäklare med stark analytisk förmåga, så det är väl inte konstigt att svensk bank tappade på detta besked.

Visst finns det orosmoln för storbankerna kring bolånen, det kan jag inte sticka under stolen. Senast läste jag om Enkla som erbjudit en ränta på 0,95% på 3 år. Det är ju fasligt låg ränta. Högre ränta generellt innebär också att banker får högre räntekostnader samt att vi generellt sett blir mer försiktiga med att långa pengar = no good. Som privatperson bör man alltid jämföra räntor för både bolån och privatlån

Samtidigt vet jag, med facit i hand, att bankerna klarat betydligt större kriser än detta så jag utnyttjade oron till att köpa på mig lite extra:

Tanken var att fortsätta handla om kurserna rörde sig ännu längre ner vid öppning idag men nu kl 09:22 verkar så inte vara fallet.

Totalt har jag ca 9000 kr kvar att handla för denna månad och målet är som vanligt att investera allt innan nästa lön trillar in. En dum strategi för många, men en enkel och framförallt tydlig och långsiktig strategi enligt mig. Tack vare allt fler utdelningar så får jag mer och mer att handla för varje månad och varje år, vilket gör att det bara blir roligare och roligare detta 🙂

 

 

1
0
Kommentera gärna :)x
()
x