I begynnelsen, precis när jag påbörjat min aktieresa, blev jag rejält blåst av att betala allt för dyrt courtage (avgift för köp av aktier).

Hela misslyckandet kan du läsa i Ett av mina stora misstag, vilket var en av mina tidigaste inlägg här på Kronan Till Miljonen. I korthet handlade det om att jag bara köpte en aktie i ett svenskt bolag och låg på helt fel courtageklass hos Avanza.


Förra veckan var jag åter igen och stoppade ner fingrarna i helt fel kakburk. Att göra det får som ni säkert vet konsekvenser. (Det här vet ju alla som olovligen tog kakor som barn).

Efter mitt inlägg om Mina Senaste Köp fick jag en del kommentarer om mina köp i Kopparbergs och hur jag tänkte där när courtaget ligger på 19 kr till mina små köp.

Brukar ju försöka köpa för mindre poster runt 400-600 kr och har då betalat ca 1 krona som ni kan se i bilden nedan:

Tittar vi däremot vad jag betalat för Kopparbergs B (överst i listan) fick jag betala hela 19 kr för det lilla köpet. Så, tusen tack för kommentarerna. Annars hade jag säkert fortsatt att köpa bolaget på liknande vis.


Varför är det såhär?

Ja, det svaret hittar vi nog i följande lista hos Avanza: https://www.avanza.se/vart-utbud/prislista/handel-sverige.html

Det verkar som att Kopparbergs ligger under en annorlunda marknadsplats mot mina övriga innehav som heter NGM & Nordic MTF. Där ser vi att  min courtageklass mini så är det inte längre 1 krona utan hela 19 kronor.

Riktigt dumt av mig att inte ta det här i hänsyn. Kikar man på bolaget på Avanza ser man ju faktiskt att det ligger där under, vilket inte några av mina andra bolag gör.


Antar att man lär så länge man lever. Och det är precis sådana här misstag som gör att man med tiden blir en bättre investerare.

Har ni också tänkt fel rörande courtage någon gång?

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x