Läste nyligen om att världens 3:e rikaste man Warren Buffett nyligen skänkt ytterligare aktier till välgörenhet. Det får mig verkligen att fundera på vissa saker…

 

Inget fel med välgörenhet

Min portfölj har gått riktigt bra på sista tiden och motivationen till att fortsätta mitt sparande och se vad ränta-på-ränta effekten kan göra för skillnad på 20-30 år är nu större än någonsin. Däremot är min stora fasa att faktiskt ligga där på dödsbädden med en portfölj jag aldrig haft användning för.

Inte för att det på något vis är fel med välgörenhet, absolut inte. Det jag menar är helt enkelt att det skulle kännas snopet att portföljen aldrig någonsin skänkt mig någon frukt. För när vi väl tänker efter så odlar vi ju plantor idag (portföljen) som vi kan skörda frukten av i framtiden.

Att Warren Buffett nu skänker 29 miljarder kronor till bland annat Bill Gates fond är storartat, helt klart, men knappast något jag just nu brinner för att göra när jag väl står där på ålderns höst.

29 miljarder kronor… ”Det är väldigt mycket pengar”

Viktigt med en plan

Någonstans så tror jag att det är otroligt viktigt att man som investerare har en plan och ett mål med dit man vill. Börsen och investeringar är ett enormt roligt nöje, men samtidigt så är attraktionen att kunna byta mina pengar mot just frihet framöver enormt mycket större än nöjet som kommer från aktiemarknaden.

Jag ser enormt mycket upp till relativt unga personer som exempelvis Utdelningsseglaren, Petrusko, Miljonär innan 30 och Farbror Fri som tagit sig i kragen och faktiskt bytt sin portfölj och sitt slit mot friheten.

Själv börjar jag sakta men säkert inse risken med ”Another-Year-Syndrome”. Alltså att du vill fortsätta tugga på med ett rejält sparande ett litet år till… och sedan ett år till… och så ett liiiitet år till… och sedan 30 år till.

 

Min egna plan

Min egna plan är även den att kunna byta en del av mina utdelningar och avkastning mot just frihet framöver. Kikar jag på hur långt mina utdelningar tagit mig just nu så känner jag mig enormt positiv och faktiskt börjar jag inse att det helt klart inte är omöjligt.

Sist men inte minst så kan jag bara säga ”hatten av” till Warren som nu visar att han inte är någon Joakim Von Anka.

 

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x