Först och främst vill jag passa på att rikta mina tankar och sympati till Spanien som under gårdagen kom med tråkiga besked.

I dagsläget har vi uppgifter om att 13 människor ska ha dött när skåpbilen vid La Rambla i Barcelona svepte fram. Ytterligare 100 stycken ska ha kommit till skada. Där ser man hur livet snabbt kan ändras; fel plats och fel tillfälle = slutet på ens gedigna sparande.

Samtidigt fortsätter oron kring Trump att brusa upp och just nu är det många som inte vet hur soppan kommer att smaka i slutändan. Att det händer mycket är ett faktum.

Trodde själv att börsen skulle reagera starkare kring detta, men i skrivandets stund är vi ”enbart” ner dryga 0,8%Å andra sidan är 0,8% rätt mycket när vi tänker på hur det sett ut nu en tid.

OMXS30 – utvecklingen av de 30 största bolagen på Stockholmsbörsen det senaste året

Många börjar se misstro och jag får ibland kommentarer som ”Nu visar portföljen ännu mer rött…”.

För mig är den största frustrationen att jag inte har något kvar att handla för. Eller ja, 400 kr har jag kvar åtminstone 🙂 Satte för någon vecka sedan in ytterligare 5000 kr för att fylla på i Starbucks men dessa pengar är Long Gone nu.

Att se till att bössan är laddad vid tillfällen som dessa är svårt. Jag hade tur vid Brexit och valet av Trump då jag hade rätt mycket likvider att röra mig med.

Oftast vill jag sätta pengarna i arbete fort och hinna fylla på i mina innehav tidigt under månaden.

En s.k. Krigskassa är nog ingen dum idé. En kassa som du kan ta av när väl bråda tider kommer och sedan fylla på successivt månader vid uppgång.

Problemet är väl att jag förespråkar att du ska investera kontinuerligt, oavsett upp och nedgång. Därigenom kan det bli svårt att få sparandet dels att räcka till buffertspar, målspar, krigskassa, investeringar, det blir trots allt en hel del. 

Hur gör du? Fyller du på nu när vi rör oss neråt? Har du extra sparande som du skjuter in för detta?

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x