Sven-Olof Johansson är troligtvis ett namn som är svårt att lägga på minnet men utseendet är välkänt bland oss investerare då han är flitig på att kommunicera sina val och tankar till oss. Efter det att situationen kring räntorna förbättrades 1996 blev Sven-Olof majoritetsägare och VD i Fastighetspartner som vi idag känner till som Fastpartner. Ett bolag som främst äger kontor men som jag själv aldrig haft i portföljen.

 

Banker

I artikeln jag läste säger Sven-Olof att han köpt mycket bank på senare tid. Det är ju rätt intressant med tanke på att jag nyss sålt stora delar i Swedbank 🙂

”Jag har köpt mycket bank, men det började jag med redan under förra året. Så jag har väldigt mycket bankaktier.”

Han nämnder här också den extrautdelning som många banker kan låta regna över oss investerare efter hösten. Och ja, jag har sagt det många gånger att det troligtvis är sämst läge att sälja bank NU. Dock har jag ökat mycket i Handelsbanken och sålt andra banker. Det går emot en skrift jag skrev för många år sedan där jag pratade om att sprida risken mellan banker.

 

AstraZeneca

Vad jag håller med Sven-Olof om är AstraZeneca där miljardären handlar för omkring 230 miljoner. “Och det är väldigt mycket pengar”.

”Jag har aldrig sett ett bolag som har råkat ut för så mycket negativa skriverier under så lång tid på grund av en enda orsak.”

Det här är klockrent och jag håller med om det till 110%. Kanske kan det jämföras med hur mycket skit det blev kring AtlasCopco när man knoppade av Epiroc från bolaget. Då blev det negativa skriverier och aktien drogs ner i rasande fart.

Men kom då ihåg citatet “Kvalité återkommer oftast”. Var det inte Per H som myntade det eller har jag fel där?

”De har en fantastisk produktportfölj som ingen talar om, man talar bara om det negativa. Men snart så är väl den negativa nyheten kring Astras vaccin uttömd. Så förhoppningsvis börjar man titta på det som är positivt i bolaget. När allting annat har gått upp har Astra gått åt andra hållet.”

Banker igen

Det var någon läsare som sa tidigare att man ska köpa aktier där jag säljer. Jag tror det ligger mycket i det här uttrycker och som du vet säljer jag sällan aktier. Men när jag gjort det har jag gjort det alldeles för tidigt 😀

Sven-Olof skriver om Swedbank såhär:

”Jag skulle inte vara helt ovillig att investera hälften i Swedbank, jag tror det är en bank som är bra på gång. Lågt värderad fortfarande, det ligger kvar lite skräck för vad USA:s justitiedepartement kan göra. Nu tror jag att penningtvättsfrågan är utagerad, jag tror inte att kommer någonting mer där.”

Tyckte det var trevligt att ta upp här på bloggen och har du Swedbank ska du överväga en extra gång om du vill sälja. Mitt val var att i stället lägga vikten i Swedish Match som jag skrev.

En rejäl nyhet

Imorgon eller i helgen kommer bloggens största utlottning ske. Vill du ha lite gratisprylar så kolla in här då 🙂

Shaq eating hot wings Blank Template - Imgflip

3 8 votes
Article Rating
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x