Börsen är i skrivandets stund ned 2,25% och just nu verkar vi få allt annat än en blå jul. Jag tar tillfället i akt och skyfflar in en rejäl mängd aktier och dessutom plockar jag in ett bolag som jag pratat om rätt mycket tidigare. 

Tidigare i veckan skrev jag ett inlägg där jag diskuterade om en stigande börs och att det var svårt för mig att veta vart vi är på väg. Och så var det. Börsen har just idag en av de sämsta handelsdagarna för helåret 2018. Fast vad gör det för oss med 10-20 års sparhorisont?

Ytterligare en gång så är det global oro som hägrar. Igår meddelades att Huaweis finanschef Meng Wanzhou gripits i Kanada på amerikansk begäran. Därigenom föll asiatiska börsen och vi i Sverige är sällan långsamma på att ryckas med i detta.

Domstolsförhandlingen om hennes fall kommer hållas nu imorgon och vad Trump kommer göra med henne efteråt kan bara min fantasi spekulera om.

Huawei’s CFO Sabrina Meng Wanzhou

 

För mig är det svårt att tro att de bolag jag investerar i idag kommer påverkas långsiktigt av att en finanschef är gripen. Det är inte direkt så att Castellums fantastiska bostadsaffärer eller Axfoods expansion inom e-handeln påverkas av detta. Självklart är det här en oro kring att saker och ting kommer eskalera ännu mer, och är det något som börsen inte tycker om så är det oro.

 

Handlar vidare

Jag fyllde på rejält idag och faktum är att jag enbart har kvar 8000 kr att handla för av de 19.000 kr som jag förde över från min lön.

Detta köpte jag:

Som ni ser tog jag nu äntligen in Svolder i portföljen. Det är ett investmentbolag som fokuserar på små och medelstora bolag inom Sverige och som haft en fantastisk genomsnittlig totalavkastning på 17% de senaste 15 åren.

Svolder handlas idag till 11,94% rabatt. Med det sagt välkomnar jag Svolder till portföljen och hoppas på att bolaget hjälper mig nå 1 miljon kronor här framöver.

 

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x