Jag har tidigare pratat om att jag inte äger någon kristallkula där jag kan se börsens utveckling under det kommande året. Vissa har sagt att en krasch nu är nära och sålt av sina spelpjäser. Men hur väljer dessa att göra nu när börsen drar uppåt?

Från slutet av september har vi sett ett rätt kraftigt fall söderut för Stockholmsbörsen. Oron har varit stor och många har valt att dra tillbaka sina marker från börsen för att putta in dem i ett bättre läge.

Det som däremot har hänt nu är att vi börjar vända uppåt igen, bland annat med anledning av lättnad rörande det pågående handelskriget. Från botten i november har OMXS30 stigit drygt 1000 punkter.

Jag säger inte att detta kommer hålla i sig. Å andra sidan säger jag inte heller att det kommer braka sönder och samman efter detta. Många spår, men ingen vet.

Något jag däremot funderar över är hur de som sålt av mycket av deras portfölj resonerar nu? Köper man in sig igen, eller ligger man fortfarande lugnt i båten? Det måste vara enormt jobbigt att hela tiden fundera över vart vi är på väg.

Dessutom kostar det courtage att gå in och ut ur marknaden. Och den högsta risken är självklart att det i princip är omöjligt att pricka toppen och botten i det långa loppet.

Image result for different paths

 

Själv håller jag kvar i min strategi och är fortfarande i princip fullinvesterad. Jag köper aktier varje månad och inser att jag kommer köpa i både bra och dåliga tider. Utdelningarna gör att jag hela tiden får ta del av vinster i bolagen, oavsett hur kursen i sig går. Den här vinsten återinvesterar jag givetvis.

Jag lägger hellre ner min tid på att kika vilka bolag som jag tror kommer kunna prestera i ett långsiktigt perspektiv, snarare än att fundera över vilka Donald Trump kommer skaka hand med imorgon.

 

 

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x