S&P 500, som visar utvecklingen på de 500 största bolagen i USA räknat i marknadsvärde sjönk kraftigt igår. Senast vi såg en sån här nivå var i oktober förra året. Såklart blev suget stort att fylla på i mina innehav.

Tyvärr måste jag erkänna att likviderna är slut. Det innebär att jag får vänta tills på fredag när lönen kommer innan jag kan köpa mer.

Bland några förlorare igår såg vi:

Amazon -4,46%

Alphabet (Google) -2,45%

Facebook -2,69%

 

Får ofta frågan varför jag inte investerar i någon av dessa FAANG-bolag, samt om det finns läge att köpa mer nu. Visst känns det intressant, men det här är kanske inte riktigt min typ av bolag då jag investerar i pålitliga utdelningsbolag med lång och inspirerande utdelningshistorik.

Däremot var det många bolag i min egen portfölj som också följde med neråt:

Johnson & Johnson -2,78

Digital Realty Trust -5,93

Realty Income -3,38

Omega healthcare -4,58

 

Av dessa ovanstående måste jag ändå säga att Digital Realty känns mest köpvärt just nu. Speciellt med tanke på att det här bolaget väger rätt lätt i portföljen.

Anledningen till fortsatt negativ stämning är dels oron kring den amerikanska tillväxten men även för att FED nu väntas höja räntan ytterligare mot slutet av veckan.

Självklart så hade det varit glädjande att ha en krigskassa på kanske 100.000 kr nu när läget ser ut som det gör. Samtidigt var det här omöjligt för mig att förutse. Vi hade ju lika gärna kunnat fortsätta uppåt och då är det ju alltid onödigt att pengarna ligger och pillar sig i naveln.

 

Gårdagens #uppesittarkväll släpptes tidigare än normalt då detta i regel brukar gå av stapeln dagen innan lönen. Till er som missade avsnittet kan jag verkligen rekommendera att ni kikar på det retroaktivt:

https://youtu.be/yRzYS0qMq8Q

 

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x