Stockholmsbörsens 30 mest omsatta bolag exklusive utdelning (OMXS30) är ner -2,36% i skrivandets stund. I fredags såg vi också en rätt hygglig nedgång och på en vecka har det här indexet sjunkit med 5,12%. För oss utdelningsinvesterare är detta ett gyllene tillfällen.

 

Allmän oro

Än en gång så är det handelskonflikten som gör sig till känna. Den asiatiska börsen är öppen nattetid (svensk tid) och i natt kunde vi se hur denna föll i spår av protesterna i Hongkong samt att handelskonflikten mellan USA och Kina försämrats. Svenska börsen är inte sen med att följa med andra i den här oron och vi styrs väldigt mycket av större marknader.

När oro likt denna inträffar så blir det trångt i dörren och alla ska ut samtidigt. Lite som när det börjar brinna – efterfrågan på en nödutgång blir väldigt påtaglig. Marknaden tror att det här kommer eskalera och därför vill man rädda det som räddas kan.

Oro rörande enskilda bolag – betydligt värre

Allmän oro likt denna är det jag gillar allra bäst. Bakom kulisserna pågår bolagens verksamhet precis som tidigare och dessa bolag kommer att jobba lika hårt idag för att höja sina vinster som för en vecka sedan. Det är ingen skillnad.

Oro som rör ett specifikt bolag är så mycket värre. Där måste vi ställa oss frågan om ens utgångspunkt rörande bolaget förändrats och hur utsikterna långsiktigt ser ut. När det kommer till allmän oro behöver jag inte ens fundera: jag gör precis som jag alltid gjort och köper på mig extra. Det gynnar min långsiktiga utdelningsmaskin som idag slänger ut ca 30.000 kr / år.

Mina köp

Hitintills i fredags och idag har jag fyllt på i:

 

 

36
0
Kommentera gärna :)x
()
x