Jag känner mig oftast bortskämd och glad då jag ständigt får kommenterar och tweets på Twitter att du som läser gillar min blogg. Det är fantastiskt roligt! Men alla är inte alltid fullt lika nöjda.

Nyligen var det en av mina läsare som meddelar att hen upplever den här bloggen som oseriös, varpå jag funderar ifall det är så.

Om jag förstått saken rätt så är det mitt sätt att uttrycka mig som är det stora problemet. Att jag ibland använder gif:ar i mina inlägg eller att jag drar någon reflektion som rör min barndom eller något annat som inte direkt rör ämnet. Ibland kan det helt enkelt spåra ur.

Sist jämförde jag ju Kopparbergs kursrörelse med hur barnen upplever sina julklappar på julen. Helt oviktigt till ämnet såklart.

 

Min intention

Till att börja med vill jag bara säga att jag är grymt passionerad och målmedveten med mitt sparande och aktieinvesteringar. En dag beslutade jag mig för att bli miljonär, och när jag insåg att det inte var särskilt svårt växte motivationen ännu mer.

Sedan har jag alltid gått enligt filosofin ”att du inte kan något riktigt bra om du inte förklarar det för någon annan”. Så syftet med bloggen är absolut inte enbart att trolla runt. Jag vill sprida allt jag lär mig, men jag vill inte göra det på ett tråkigt vis.

Anledningen till att jag oftast kanske upplevs oseriös är att jag på något vis vill få sparande och investeringar att vara roligare än vad det kan tyckas vara. Jag har mycket planer kring detta, och bloggen är ett av stegen.

Jag anser att tiden då det var populärt att stirra på tråkiga aktiekurser framför Text-TV är förbi. Jag vill visa att alla kan lära sig investera, och det vill jag helst göra på ett sätt som är mindre tråkigt.

Ibland när jag skriver får jag helt enkelt ett ”Flow” och då kan det vara roligt att slänga in något som kanske inte riktigt hör till ämnet. Jag blir själv road av det, och så länge jag tycker det är roligt så får jag en morot att fortsätta med det jag gör. Sedan är alla hjärtligt välkomna att hänga med på resan. Men tro inte att det här är en blogg där jag bara listar rörelseresultat efter rörelseresultat rakt upp och ned.

 

Med det sagt kommer jag nog fortsätta att clowna mig och gå min egna väg, men med den förståelse att det irriterar vissa som tycker att aktiesparande ska vara svart på vitt och att en årsredovisning omöjligt går att få rolig.

 

39
0
Kommentera gärna :)x
()
x