Jag pratade lite med sambo KTM kring mitt bloggande för några dagar sedan. Hon gav mig då rådet att jag ”borde hitta tillbaka”, och nu efter lite funderande kom har jag kommit fram till att hon nog har rätt.

För lite nostalgi valde jag ut den allra första visningsbild som jag använde för ca 550 inlägg sedan, i oktober 2016 när jag skrev mitt första inlägg. Vem hade trott att det skulle bli hela 500 inlägg? Inte jag i alla fall. Att dessutom få över 3000 följare på Twitter är ju helt galet och jag tackar alla er som ger mig all motivation!

Även om bloggandet legat och ruvat länge i mitt huvud var den initiala anledningen till att jag körde igång rätt löjlig: jag och några kompisar blev helt enkelt riktigt bittra på varandra när vi satt och spelade, vilket fick till följd att jag gick och surade x antal dagar. Det var lite då jag bestämde mig för att tillbringa kvällarna med något annat, kanske något mer betydelsefullt. Kronan till Miljonen föddes – jag ville bli aktiemiljonär.

Grejen är den att jag trivdes sjukt bra med mitt bloggande redan från början. Det var grymt att faktiskt göra något kreativt och ha något som utvecklas hela tiden, som en sorts progress.

Å andra sidan har bloggandet satt extremt stor press på mig under senare tid. I takt med alla följare vill jag prestera ännu bättre.

  • Inläggen ska vara mer tilltalande
  • Inläggen ska vara intressantare
  • Inläggen ska vara mer informativa
  • Inläggen ska vara helt utan fel
  • Inläggen ska… ja ni hör ju.

Det har fått till följd att jag vill så sjukt mycket och verkligen hänga med i allt som händer. För säga vad man vill, i den här branschen händer det mycket och ju mer vi lär oss desto mer inser vi att det finns att lära.

Men ni måste förstå mig. Det jag gör tycker jag är sjukt kul. Har fått närmare 3000 kommentarer genom åren och av varje liten kommentar blir jag oerhört glad och peppad för (trots att det ibland tagit ett tag att svara på dem)!

Problemet är bara att det tar så fasligt med tid. Jag ska jobba heltid. Jag ska följa med i Nordnet live. Jag ska se på H&M kapitalmarknadsdag. Jag ska lyssna på poddar. Jag ska träna o.s.v.

Det bästa vore om jag ersatte alla måsten med ”vill”, men vissa gånger tror jag att man måste ge lite extra och verkligen ta tag i saker för att komma framåt.

 

När jag pratade om det här med Sambo KTM sa hon att jag borde hitta tillbaka. Och ni anar inte hur rätt hon faktiskt har. Jag måste hitta tillbaka till den roliga aktievärld där jag följer saker med glädje och inte för att jag måste. Mitt mål blir helt enkelt att släppa all prestation och fokusera på det som verkligen är viktigt för oss…att leva.

Har ni någon gång känt att all information och allt som finns att lära helt enkelt blir för mycket? Att tiden inte räcker till… Hur behandlar ni sådana situationer?

 

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x