Vid årsskiftet höjdes skatten på vårt kära ISK med 0,25 procentenheter. Om du har ett samlat sparande på 100.000 kr rör det sig om 75 kr per år. Kritiken var stor och raseriet enormt. Nu, nästan 4 månader efteråt, är det sällan någon som pratar om detta. Livet fortsätter i sin vanliga ordning.

 

Den höjda skatten

När det här var aktuellt skrev jag ett inlägg kring min egna inställning på den höjda skatten:

Höjd skatt på ISK och KF – dags att sluta spara

Kort och gott var detta ett förslag från allas vår Ulla Andersson som tycker att ISK spararna beskattas alldeles för milt. De som kan spara bör betala mer skatt.

ISK-sparandet har verkligen öppnat en helt ny väg för oss investerare till ett förmånligt sparande. Det märks i och med att allt fler ansluter sig och startar sitt nya och rikare liv via ett ISK.

Att människor runt omkring oss börjar spara innebär en positiv effekt för samhället i det långa loppet anser jag. En sådan positiv effekt bör bestraffas, enligt Ulla.

 

Tweeten som lockade björnen ur idet

I lördags satt jag och funderade på hur otroligt tyst det blivit kring allt som rör detta. Skatten höjdes från 0,75 till 1,0 och numer är detta ett faktum. Vad som sedan händer när skatten höjs från 1,0 till 1,25 eller 1,5, ja det får vi se.

Det var då jag postade den här Tweeten som blev min mest retweetade någonsin:

Effekten blev helt rätt! Många påmindes om den här händelsen, likt en öm tå som aldrig vill sluta värka eller den där stickiga tröjan du råkade köpa som du nu drar dig för att använda.

Till och med Ulla Andersson vaknade till liv från sin slummer och kommenterade:

Jag tryckte aldrig like på det svaret…

 

Tanken med förslaget var kanske att man ville köra igång det nu rätt så långt innan valet så att det hinner rinna ut i sanden tills dess att svenska folket lägger sina röster i urnan. Smart, måste jag ändå hålla med om.

För mig har dock Ulla bränt alla sina broar då jag verkligen brinner för att Svenska folkets sparande ska vara så gynnsamt som möjligt. Enligt statistik är det galet många som aldrig skulle kunna klara en plötslig utgift på 10.000 kr. Detta måste förändras! Men inte med höjd ISK-skatt.

Tack till alla ni som delade och gillade. Ni gjorde min dag gudomlig!

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x