Vissa helger är helt klart roligare än andra. Själv hade jag ett rent elände igår och det tror jag att många av er också förstod.

Det hela blir inte bättre av att jag numer försöker vara lite nyttigare för att uppnå lite hälsomål innan året är slut. Att skippa fredagsölen är nästan som att gå på en midsommarlunch utan att äta något.

Men den biten är lugn! Det blir kalas när jag uppnår 750 000 kr i portföljvärde. Det vill jag lova! Då får hälsomålen stå på läktarplats.

 

Bloggen i död-läge

Det som har varit jobbigt är att bloggen haft en rejäl influensa den senaste tiden. Tillståndet har gått upp och ner. Ibland har det till och med varit kritiskt. Långa svarstider, felmeddelanden, pest och pina etc.

Jag satt nog 4-5 timmar igår och försökte felsöka med diverse hjälp och ännu är inte problemet riktigt löst. Som ni ser saknas det en hel del på bloggen och exempelvis är listan med bloggar till höger borta (om du sitter vid din dator).

Lösningen blev att bryta ner bloggen till molekyler och nu återstår jobbet att försöka sätta tillbaka varje pusselbit för att utreda vad som kan vara käppen i hjulet.

Dessutom satt jag med liknande problem på jobbet under dagen. Kände mig som en död isbjörn vid 22-tiden igår.

 

Min hälsa – inte heller i topp

Till råga på allt har min egen hälsa under veckan inte varit toppen den heller. Har haft en diskbuktning under många herrans år och vissa veckor är värre än andra. Varit hos åtskilliga sjukgymnaster samt en operation men till slut ledsnade jag och gav upp.

Resultatet blir ischiasvärk i höger ben som vissa stunder i livet är galet jobbig. Så där ser ni, även jag har mina problem.

Kanske finns det någon av er där ute som har en mirakelkur. Annars så ska ni nog se att jag överlever även detta 🙂

 

Men portföljen går bra

Men portföljen går bra! I år har portföljen avkastat 49 800 kr, vilket resulterar i drygt 11%. Jag har tidigare sagt att om jag lyckas få kring 11% inklusive utdelningar i snitt under lång tidsperiod så är jag riktigt nöjd.

Intrum slog på stort igår och var ett tag upp dryga 10%.. Bolaget har varit rejält blankad tidigare, faktiskt näst mest blankad på Stockholmsbörsen. Igår köpte det finländska bolaget Sampo 5,2% av aktierna iIntrum – en rejäl stek med andra ord. Det här fick aktien att skena.

Något som också skenar just nu är Skanska. Vet att många på Twitter ställde sig frågan varför jag köpte Skanska tidigare men jag antar att min långsiktighet fått resultat den här gången.

Ett av mina största innehav, Castellum, går också galet bra och det här är ett bolag som jag alltid känner mig säker på att öka i. Castellum är, tillsammans med Hufvudstaden, det bolag som just nu har flest antal år med höjda utdelningar på Stockholmsbörsen.

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x