Veckan som gått

Då var vecka 2 till ända och året har startat på plus-sidan sett till den svenska börsen. Min egna portfölj har däremot gått lite knaggligare med tanke på nyemissionen i Diös. Här har jag som sagt valt att teckna mig fullt och pengarna kommer dras nu nästa vecka.

Lär mer om nyemissionen här

Kostnadsmässigt har det sett betydligt bättre ut än förra veckan och det har bara blivit matlådor under veckan som gått. Tycker det är sjukt tråkigt att tacka nej när kompisar frågar om man vill ut och äta och säkert tänker de att man är snål och eländig. Men men, dom har sin framtid och jag har min.

Kommande vecka har jag tänkt att gå igenom mina fasta kostnader och deklarera dessa på bloggen. Kanske någon har tips på vad man kan dra ner?

Slimis har en blogg där han skriver och tipsar om lite olika saker man kan spara in på när det kommer till fasta utgifter.

Igår kom sambon och ville testa en ring på mitt finger för att kolla storleken. Vet inte riktigt hur jag ska tolka den saken. Har ert/era bröllop varit dyra och ska man snåla in på dessa?

Köpt

Det har blivit en rejäl köp-hysteri den senaste veckan och jag har nu dess värre slut på likvider till ytterligare affärer. Här nedan presenterar jag det jag köpt:

TR står för Teckningsrätt och jag blev tvungen att köpa ytterligare en för att få ett jämnt antal aktier nu vid emissionen. Visste inte att man kunde köpa teckningsrätter sådär. Alltid lär man sig något nytt 🙂

 

Sålt

Strategin går ut på att köpa och behålla. En långsiktig strategi som i längden kommer ge makalös effekt. Inget sålt den här veckan heller.

 

Utdelningar

Året har bara börjat men har ändå erhållit 280% mer utdelningar än hela 2015. Det kan man kalla för snöbollseffekt! Här är utdelningarna som kommit in under veckan.

Fast Balder Pref. 85 kr
Walt Disney 55,45 kr
Summa 140,45 kr

Som exempel räcker 140 kr nästan till en hel aktie i Industrivärlden som jag äger. Fortsätter det i den här takten får vi börja köra pengar i skottkärra som Von Anka.

Intressanta inlägg från bloggvärlden

Aktiepappa – skriver mer om Lendify och hur detta kan bli din egna pengamaskin

Att välja lycka – ger ut läckra recept som inte alltid behöver kosta en förmögenhet

Bullpappret – redogör för argumenten för-och-emot till tidigare inlägg där det pratades resa för 40.000 riksdaler

Chansar mest – hyr ut sin bostad i utlandet. Vilken dröm!

Snålgrisen – ny blogg som verkar kunna bli riktigt intressant 🙂

Utdelningsstugen – nu kan ni se sammanställningen för hela december månad. Imponerande!

Pengaregnet – tar upp Novo Nordisk och den tunga läget som bolaget lider av. Jag äger också Novo.

Frihetsmaskinen – skriver om SAS Preff. Ett bolag som jag också är sugen på. Hade varit kul att vara exponerad mot flygbranschen.

Humankapitalisten – nytt quiz ute. Kan du utmana mina 30%?

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x