I veckan har jag funderat mycket kring det här med branscher och vad det verkligen betyder för en investerare med långsiktiga mål. Många pratar ju om att försöka hitta vilken bransch som ska dra mest framåt härnäst.

Det här är oftast inget jag tänker på. Exempelvis fortsätter jag som brukligt att kontinuerligt fylla på inom fastigheter trots att många tycker att sen stigande ränta kommer bidra negativt.

Jag vet att branscher drar olika i olika tider men vill inte lägga ner så mycket tid på att försöka spå detta. I stället vill jag hitta bolag som kan vara hållbara trots dåliga tider och som inte har några problem att komma tillbaka efter detta.

Tidigare har jag varit livrädd att köpa en lägenhet då jag ständigt trott att jag kommer att köpa på den absoluta toppen. Nu är jag däremot otroligt glad över att vi faktiskt bestämde oss att investera i en egen bostad, det trots att jag tog upp många negativa aspekter med vårt boende.


Imorgon kör jag och sambon igång med ytterligare en sockerbegränsad period. Man känner utan tvekan att kläderna börjar bli mindre och tanken att måste köpa nya är inte rolig. Därför har vi valt att sikta mot en lite slankare sommar i år.

Längtar däremot inte. Under säkert en vecka går man omkring och är sur och eländig p.g.a. bristen av snabba kolhydrater. I längden vet man däremot att det kommer bidra till det bättre.

 

Utdelningar under veckan

Det kom dess värre enbart in 1 utdelning under veckan och det var Realty Income som delar ut varje månad till portföljen.

Nästa vecka väntas däremot 2 spännande utdelningar som kommer generera mer pengar in. Numer känns det bra att utdelningarna hjälper mig att uppnå mitt sparmål på 10.000 – 15.000 kr varje månad.

Realty Income Corp 13,25 kr

 

 

Vad jag köpt under veckan

Det känns riktigt skönt att vi har #uppesittarkväll på måndag och lönen återigen trillar in. Har varit rätt tomt med likvider men har i alla fall kunnat göra ett par köp i veckan:

Som jag tidigare nämnt försöker jag hålla mina köp lite större när det kommer till mina utländska innehav p.g.a. det dyrare courtaget. I köpet ovan av Realty Income betalde jag 9 kr.

Missade du att läsa om Realty Income kan du läsa mer om bolaget här.

 

 

Nästa vecka

Nästa veckas stora händelse är såklart #uppesittarkväll där vi pratar om vad som vi planerar att köpa under maj månad. Hoppas vi ses ute i flödet 🙂

 

 

Populärt hos andra bloggare

Har dess värre inte läst allt för mycket i veckan men här är lite intressant jag hittat:

Finansnoob – har skapat ett riktigt fint diagram som ställer upp bra utdelningsbolag utifrån viktiga parametrar.

Grazing lady – presenterar att april månad genererat hela 16.000 kr i nettoutdelningar. Helt otroligt och stort grattis!

Frihetsmaskinen – funderar på i vilket land man skulle kunna tänkas spendera 50% av sin totala tid. Jag röstade på Rhodos 🙂

Aktiepappa – har skrivit ett bra och sammanfattande inlägg om ett av mina investmentbolag Industrivärden

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x