Hoppas att ditt kaffe är redo! För nu är det dags för årets första veckorapport 2019. När jag tänker efter så var det faktiskt innan jul som jag senast skrev en veckorapport, så nu är det verkligen dags. I dessa får du läsa om vad jag köpt, vilka utdelningar jag fått och vad jag tycker varit extra läsvärt under veckan.

Veckan i korthet

Trots att veckan på börsen präglats av positiva uppgångar så har det väl livet i övrigt inte riktigt varit lika energifyllt. Sambo KTM har drabbats av en galen influensa och vi har vaknat åtskilliga gånger under nätterna. Det är märkligt hur mycket sömnen påverkar en…

Men vet är jag som klagar? Tänker på alla er småbarnsföräldrar som läser denna blogg och som kämpar med sömnlösa nätter.  Jag slipper dessutom göra något när jag vaknar, allt jag behöver göra är att försöka somna om. Hatten av till alla er småbarnsföräldrar där ute!

Portföljutveckling

Det har inte varit den dålig start på 2019. Bara under senaste veckan har portföljen avkastat 12.483 kr och under helåret är den upp över 20.000 kr. Snacka om snabb vändning!

 

Utdelningar sedan årets start

I tabellen nedan ser du alla utdelningar som jag hitintills erhållit sedan året startade. Målet är som sagt att inkassera 30.000 kr.

Just nu närmar vi oss den kanske mest intressanta perioden som utdelningsinvesterare, nämligen den tid då bolagen presenterar sina årsrapporter och vi får reda på vad årets utdelningar blir. 

Walt Disney Co 125 kr
Klövern pref 150 kr
Boston Pizza Royalties 111 kr
Summa 386 kr

 

Aktieköp

Jag tycker fortfarande att det känns som ett prima läge att handla aktier. Kikar vi på svenska index så är vi fortfarande ner rejält sedan september förra året. Vissa tycker kanske att det känns motigare att köpa nu då vi fått en uppgång, men för mig handlar det om det stora hela.

Det största som hänt är väl att jag gjort en omplacering i den utländska portföljen. Själv tycker jag att det känns värt att just nu köpa den börshandlade fonden XACT Sverige som också ger utdelning varje år.

Fokus under året kommer givetvis vara att hitta lägen då jag kan handla mina kära aktier billigare, men också att försöka vikta portföljen lite bättre.

 

Veckans Twittrare

Frihetsgudinnan får bli årets första följrek för 2019. Här har ni en intressant Twittrare som siktar mot att bli ekonomiskt fri innan 2030. Jag tycker att tweetsen är av komisk karaktär med fokus mot sparande, vilket jag gillar.

In och följ, och stort grattis! 🙂

 

Veckans Citat

{

”Ingen köper en farm baserat på om det kommer att regna nästa år. Köpet baseras på att du tror att farmen kommer vara en bra investering över 10 till 20 år.”

-Warren Buffett, om att tänka långsiktigt

Läsvärt från andra bloggar

Här väljer jag att presentera vad jag läst under veckan och det jag tycker att ni också borde läsa (om ni inte redan har det).

Frihetsmaskinen – blie ekonomiskt oberoende snabbt

Aktiepappa – har gjort en hel lista med bolagen som kommer ut med sina årsrapporter nu snart. Helt klart värt att lägga som bokmärke!

Onkel Tom – se till att ladda ner hans nya bok via länken.

Utdelningsseglaren – presenterar hur bloggen gått samt listar sina 10 mest lästa inlägg. Se till att inte missa något viktigt här

Sparo – reflekterar intressant över bolag som inte går med vinst och hur dessa ändå kan bli en succé.

Snålgrisen – har gjort ett retrospektiv där vi också kan lära oss bland hans misstag

 

 

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x