Veckan i kort

Årets första vecka är nu avklarad och spänningen inför ett fortsatt 2017 fortsätter att växa. Tycker att den Svenska börsen presterat rätt hyggligt med +0,32 %. Januari förra året började ju illrött så det ska bli intressant att se vad årets januari har att erbjuda.

Trots en riktigt bra kostnadskontroll i början av veckan så skenade kostnaderna iväg under helgens evenemang. Skrev ju i mina mål för 2017 att jag inte skulle äta ute bara för att jag tycker att det vore gott. I helgen blev det däremot ett restaurangbesök men det var för att fira en nära släkting som fyller år. Svårt att ta med sig matlåda på restaurangen. Men visst, det är dyrare på restaurang än att äta matlåda.

Att gå på vattenland med barn och köra mil efter mil med bil blir ju inte heller särskilt billigt men både jag och sambon tycker nog att det är skönt att få rastas ibland 😛

Veckans kanske största händelse var nog Nyemissionen i Diös, läs mer om det här. Det här är min första emission och jag har nu fått lite mer vetskap i hur det går till. Teckningsrätterna ligger nu på depån och har faktiskt precis nyligen valt att teckna upp dessa.

 

 

Det intressanta här är att jag enbart kan teckna 70 st av 74 TR (teckningsrätter). What about the other 4? Yes, jag har tillräckligt med pengar på kontot, så inte det som kan vara fel. Kanske någon läsare som är mer insatt kan svara på varför? 🙂

 

Köpt

Det har trots allt blivit en del köp under årets första vecka. Mest intressanta köpet är väl H&M där många andra valt att hoppa av tåget. Tror däremot att bolaget kommit ner till en mer sund värdering nu.

 

Sålt

Sålde mina 2 kvarvarande Peab B då dessa bara låg och samlade damm. Köpte in dessa i början av min resa men har inte haft tanke att öka då jag i stället äger Skanska.

 

Blogginlägg jag läst

Chansar mest – funderar på vart man ska bo när man har tillräckligt med deg på depån.

Bullpapprets snålhet sätts på prov. Skulle du resa för 40 000 eller lägga det på sparande?

Aktiepappa – på tal om H&M fortsätter även Aktiepappa att ta del av de fina priserna.

Sparo – publicerade ett inlägg om diskmaskinen som väckte mycket diskussion. Jag och sambon har ännu ingen maskin men det står mycket högt upp på sambons önskelista. Så älskling, läs inlägget 🙂

Att välja lycka – har satt ett rejält mål för sitt sparande 2017. Hela 60%. Ta gärna chansen att följa denna fantastiska blogg.

Humankapitalisten – har konstruerat en familjeportfölj till sina päron. Tycker att den ser helt OK ut. Roligt att se nya uppsättningar av portföljer lite här och var.

 

Nu återstår det bara att blicka glatt fram mot den här veckan. Kommer finnas rum för mycket aktiekunskap och aktiesnack med diverse poddar som nu rivstartat 2017. Hoppas ni får en fortsatt härlig måndag så hörs vi senare!

Hitta gratis bilder på Pixabay

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x