Ny vecka och ny lön in på kontot. Låt oss kika vad vecka 8 erbjudit.

Har varit väldigt lat nu på senare tid. Jag deltog inte under #uppesittarkväll och lönen har jag fortfarande kvar på mitt 0-ränta konto hos Swedbank.

Nu i fredags steg S&P500 ytterligare och många av mina utländska innehav har repat sig rejält sedan sättningen tidigare. Det känns lite tråkigt då jag gärna hade handlat både Johnson & Johnson samt Realty Income och Starbucks förra veckan. Men men, vad gör detta på en 10-års period?

Sitter i alla fall i skrivandets stund och tar reda på vad min sparkvot blir och hur mycket jag ska leverera till Avanza, Tessin och Lendify. Det blir spännande! Framförallt med tanke på att jag nu är grymt nära en halv miljon i totalt portföljvärde

Portföljutveckling

Portföljen har inte riktigt hängt med uppåt med Index under veckan, men så är det ibland antar jag. Många bolag har ännu inte kommit upp till nivåerna som de låg på innan oroligheterna, varav jag känner att det är värt att fylla på mer i vissa bolag.

Under veckan har även Kopparbergs rapporterat. Utdelningen blev tyvärr oförändrad men marknaden tycks ha gillat rapporten då aktiekursen steg mot slutet av veckan.

Utdelningar

Det har inte kommit in några utdelningar under veckan och det februari ser rätt utdelningsglest ut faktiskt.

Än så länge har februari genererat 293 kr i utdelningar, vilket är mer än dubbelt så mycket mot 2017 där jag fick 136 kr.

Till alla er som missat har jag nu uppdaterat min sida med utdelningar. Där går det att läsa om varför jag är utdelningsinvesterare samt dra ner min utdelningsmall så att ni själva kan hålla koll på era egna utdelningar.

Har ni något bolag som delar ut i februari?

Aktieköp

Det har inte blivit några köp i veckan. Men nästa vecka är bössan laddad och ska slänga iväg lite köp här och var.

Lutar mest mot:

  • Latour
  • K2A
  • Johnson & Johnson
  • Starbucks
  • Realty Income

Känns skönt att kunna handla igen faktiskt. Lönen från Januari tog slut att för fort enligt mig.

Veckans Twittrare

För mig var det inte särskilt svårt att utse veckans Twittrare. Sparkjolen gjorde en enorm insats i SVT efter att RikaTillsammans frågat om någon yngre var intresserad att delta där. Det snackades sparande och ”Fuck-off pengar” och Sparkjolen visar verkligen att det går att spara oavsett förutsättningar

Allt sparande är bra sparande. Grattis Sparkjolen och extremt bra jobbat.

Till er som missat detta finns klippet här nedan (1 timme och 51 minuter in):

https://www.svtplay.se/video/17047734/morgonstudion/morgonstudion-23-feb-06-00

Det kom även ut ett extraklipp som ni kan se här:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/elin-sparar-pa-borsen?cmpid=del:tw:20180224:elin-sparar-pa-borsen:nyh:lp

Veckans Citat

{

”I will tell you how to become rich. Close the doors. Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful.”

-Warren Buffett

Det kanske viktigaste att komma ihåg för en långsiktig investerare står i raderna ovan. Att själv visa mod och inte sälja för att alla andra räds kan vara din bästa investering någonsin.

Ett tydligt exempel på detta är min affär i Novo Nordisk.

Läsvärt från andra bloggar

Anna Svahn – berättar om en ny podd som precis haft sitt pilotavsnitt. I podden hör vi Anna och Mikael Syding som jag följt rejält länge i podden 25 minuter.

Lundaluppen – skrev ett informativt inlägg om Balder. Jag har inga aktier i Balder men ägde preferensaktien till dess att den löstes in.

Miljonär innan 30 – har också haft en kämpig start på nya året men berättar att utdelningarna varit desto trevligare.

Pengaregnet – satte ihop en 7-stegs guide till alla nya på börsen. Mycket bra!

Fertum Vitae – skriver mycket kloka tankar kring H&M. Bolaget har varit nära på att åka ut min egna portfölj ett par gånger, men jag har ändå valt att hålla kvar i mina aktier eftersom jag ser att bolaget börjar leverera bättre val.

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x