I veckan har börserna fortsatt ner och visat röda siffror. Jag kan tycka att det är nyttigt med sättningar som dessa men som vanligt är det trist att det ekar tomt i plånboken; det finns helt enkelt inget mer att handla för.

Har funderat på att sälja bilen som jag nyligen varit och besiktat för att kunna fylla på ännu mer, men riktigt så långt har jag inte gått ännu 🙂

 

Jag har under veckan funderat på hur mycket vi faktiskt kan njuta av saker som inte kostar ett öre. Att njuta behöver helt enkelt inte kosta pengar, och mycket blir vad du gör det till. Själv har jag mängder med exempel, och tänkte viga ett inlägg till just detta. Men kanske du har tips?

Allt du gör i ditt vardagliga liv kan bli så pass mycket mer meningsfullt om du bara stannar upp och njuter och reflekterar över det. Jag har dessutom börjat med att tänka på 2 positiva saker som hänt under dagen varje gång jag går och lägger mig, det får mig att somna mycket bättre.

Portföljutveckling

Ja som ni ser ovan har det inte varit någon munter portföljutveckling den senaste tiden. Börserna runt om i världen har varit riktigt oroliga och är det inte oroligheter kring stigande räntor så är det något annat.

Fick en fråga om jag tänker utnyttja min oanvända kreditlina och sätta portföljen i belåning för första gången. Det har jag inte tänkt att göra… inte ännu i alla fall.

Skulle vi röra oss ned 20-30% till så skulle det däremot vara intressant tror jag. Men det vi ska komma ihåg är att rörelser neråt såhär inte är något ovanligt och ändå nyttigt på sätt och vis. I alla fall för oss som vill maximera våra utdelningar över tid.

Har ni belånat portföljen nu när vi rör oss neråt? Eller har ni fortfarande mycket att köpa för?

Utdelningar

Akelius Residential Pref 180,00 SEK

I veckan delade en av mina preffar ut lite pengar till portföljen. Tack vare att Balder nu löst in samtliga preferensaktier ligger jag lite back på den fronten och vill gärna öka mer i mina andra 2 stridspiloter – Klövern och K2A.

Dessa 3 bildar en makalös triangel och bidrar till att det genereras utdelningar varje månad. Alla 3 är inom fastighetsbranschen men inriktar sig lite olika.

Om du missade det skrev jag ett inlägg kring vilka bolag som höjt utdelningen under året. Det borde du kika in!

Aktieköp

Jag tycker att det funnits väldigt mycket köpvärt nu under veckan och har försökt att fylla på så gått det går. Är däremot inte nöjd då det finns många bolag som jag skulle vilja fylla på i.

Ett exempel är Johnson & Johnson som fallit rejält på senare tid. Jag får helt enkelt hoppas att vi är kvar på dessa nivåer när ny lön trillar in på kontot.

Varför det blev två köp i Axfood är för att jag helt enkelt ångrade mig och ville köpa mer nu efter deras ”dåliga” rapport.

Jag tycker att Investor luktar mums nu. Köper mer än gärna mer Investor då det är mitt topp-pick bland Investmentbolagen.

Veckans Twittrare

I veckan tycker jag att ni ska in och följa Spartrollet på Twitter. Trollet levererar oftast riktigt fina spartips och intressanta/roliga Tweets som förgyller vardagen. Att vi verkar dela samma filosofi gällande sparande är dessutom en bonus.

Så, är du också sugen på att bli rik som en troll? Låt då Spartrollet berika din vardag.

Veckans Citat

{

”The trick is not to learn to trust your gut feelings, but rather to discipline yourself to ignore them. Stand by your stocks as long as the fundamental story of the company hasn’t changed”

-Peter Lynch

Tricket är alltså att försöka undvika din magkänsla och hålla fast vid dina aktier så länge det fundamentala i bolaget inte ändrats. Det finns givetvis mer som bör avgöra ifall du ska sälja ett innehav, men det här citatet tycker jag sammanfattar min strategi väldigt tydligt.

Läsvärt från andra bloggar

Som vanligt vill jag försöka att tipsa om lite intressant läsning men grejen är den att jag inte hunnit läsa så mycket nu under veckan. Har lagt ner lite arbete på diverse sidor här på bloggen + lite jobb kring samarbetet jag har med Pengaregnet.

Ni får mer än gärna skriva i kommentarsfältet nedan ifall ni läst något intressant.

 

Utdelningsstugan – har sammanställt utdelningstillväxten för 2017 och fått en riktigt fin % måste jag säga. Grymt jobbat!

Gustav – skrev om personliga erfarenheter som kan gynnas på börsen. Min viktigaste egenskap är att jag är kontinuerlig och envis.

Lundaluppen – har gjort en exit på H&M

Pengabloggen – börsoron har kostat portföljen över 100.000 kr. Det gäller att hålla psyket på rätt level när det handlar om så mycket pengar. Shit ändå, det är 1/10 av mitt stora mål!

Spartacus – har gjort ett inlägg som jämför Lendify med Kameo. Varit intresserad av Kameo tidigare men då jag har Tessin har det fått vänta.

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x