Mest troligt så blir det här min sista veckorapport för året. Saker och ting har gått fort och från att ha börjat året med 430 000 kr i portföljvärde så har denna summa nu vuxit till nästan 700 000 kr. Strategin är mer eller mindre oförändrad, och jag ser positivt på framtiden. 

Jag förstår att många tog inlägget jag skrev igår väldigt negativt. Hur kan jag ha ett sådant hjärta av sten att investera i ett bolag som man tror vetat om att det kan ha funnits asbest i deras produkter?

Mycket av det jag skrev var säkert klumpigt skrivit, och kanske var kommentaren om att jag är en åsna inte så långt från sanningen.

Självklart vill jag inte försvara mig, men kanske bara tydliggöra en sak till er läsare.

Jag startade inte den här bloggen för att rädda värden från cancer. Inte heller för att få slut på allt krig som jag gynnar genom att köpa Investor, vars innehav består av Saab som verkar inom krigsindustrin.

Allt jag ville var att visa för mig själv och andra att det är fullt möjligt att gå från 1 kr till 1 miljon helt utan tidigare kunskap och förutsättningar. Vill ni ha exempel på portföljer som investerar i bolag där hälften av alla anställda är kvinnor och hälften män eller som helt och håller inte trampar över moralens gränser, ja då finns det andra bloggar.

Jag har betalt skatt, gjort lumpen (Boden) och skänkt pengar till rädda barn. Mitt samvete är rent, trots att somliga jämför mig med en åsna.

Portföljutveckling

Det här är första veckan på länge som portföljen faktiskt underpresterat SIXRX (Stockholmsbörsen inklusive utdelning). Anledningen är då givetvis fallet i JnJ under veckan samt att även Starbucks kurs drivits nedåt.

Mitt ISK har gått jämt med Stockholmsbörsen och där är jag +5000 kr för veckan. Totalt för helåret har portföljerna genererat ca +40.000 kr i avkastning. Det är inte helt fel enligt mig, speciellt med tanke på att 2018 ser ut att  inte bli det bästa börsåret.

Utdelningar

Samtliga utdelningar redovisas efter avdragen källskatt  

Johnson & Johnson 168 kr
K2A Knaust & Andersson Pref 145 kr
SUMMA 313 kr

 

Totalt för året har jag nu inkasserat 17.700 kr i utdelning. Summan börjar helt klart närma sig en extra månadslön varje år. Här har jag inte heller räknat med den ”utdelning” som jag fått via Lenidfy och Tessin.

Aktieköp

Bortsett från mitt köp i Johnson & Johnson så har jag handlat detta under veckan:

Typ av transaktion Värdepapper/beskrivning Antal Belopp Courtage
Köp SEB A 6 -534 1
Köp K2A Knaust & Andersson Pref 3 -899 2
Köp Intrum 2 -451 1
Köp Atlas Copco B 3 -581 1
Köp Skanska B 4 -547 1

Veckans Twittrare

Egentligen så förtjänar alla Twittrare att bli veckans twittrare efter all den support jag fått kring mitt inlägg om antidepressiva preparat. Men tyvärr får ni inte plats allihopen 🙂

Kampenmotindex är en twittrare och bloggare som jag har mycket gemensamt med. Här blir det mycket varierande tweets om livet i övrigt, utdelningar och allmänt aktieinvesteringar. 

Det är alltid trevlig att träffa likasinnade så därför blir Kampenmotindex veckans Twittrare. Stort grattis!

Veckans Citat

Inser att jag inte postat denna på bloggen ännu. Tycker att detta är underbart. Från ett tidigare avsnitt av Sparpodden innan det att Jocke vek in paddeln hos Nordnet.

Läsvärt från andra bloggar

Som vanligt vill jag passa på att framhäva lite blogginlägg som jag tyckt varit läsvärda under veckan. Det är svårt att få med allt givetvis, speciellt med tanke på att jag numer inte har tid att läsa allt för mycket.

 

Frihetsmaskinen – har byggt en portfölj som genererar 6000 kr i månaden från utdelningar. Det är inte ett dåligt tillskott till pensionens glada dagar.

z2036 – är klar med årets årskrönika. Där får du bland annat läsa om årets aktie samt årets preferensaktie.

Utdelningsseglaren – ingen borde missa det här inlägget. Fina exempel på när du kan sluta jobba.

 

Fruefficientbadass – testar att använda hundschampoo. Tycker det var lite lustigt ;D Just schampoo, balsam och afterbalm är något som jag säkert lägger 2000 kr per år på (köper dyrt schampoo).

 

Nu vill jag passa på att önska er alla en riktigt trevlig söndag samt trevlig vecka här framöver. Många har säkert en trevlig julledighet att se fram emot.

 

 

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

20
0
Kommentera gärna :)x
()
x