Veckan har gått fort och jag är nu åter på Svensk mark. Usch och fy säger jag bara. Vädret i Sverige såhär års är inte alls trivsamt. Halt och jävligt och inte undra på att många väljer att ta bilen i stället för cykeln dessa tider.

På något vis känner jag för att åka utomlands igen, enbart efter en vecka i Sverige. Då kan man verkligen fundera om man valt rätt land att leva i… Mycket är dock trivsamt med Sverige och kanske framförallt lättsamt.

Vi som sparar flitigt kommer i alla fall kunna skörda frukten den dagen då utdelningarna täcker rätt mycket av våra vanliga utgifter. Då kan vi använda pengarna som blir över för att unna oss en resa lite då och då. Det låter väl inte helt galet?

Portföljförändring

Många tycker att marknaden är ”tråkig” och att det inte händer särskilt mycket just nu. För mig ska aktieinvesteringar vara tråkigt. Jag trivs bra med att mina bolag fortsätter växa sakta men säkert och har inte bråttom att tjäna pengar sjukligt fort.

Bankerna drog hårt under fredagen, vilket hade att göra med ett nytt förslag till europeisk bankreglering som offentliggjorts. Tycker fortfarande att bankerna är på fina nivåer och ökar gärna i mina 3 banker lite ytterligare.

Mitt stora innehav, Castellum, har dessutom gått fantastiskt bra på senare tid och genererat en fin avkastning.

 

Veckans tips

Har fått upp ögonen på en ny podd som jag ännu inte lagt till i min lista över mest lyssnade poddar.

Den heter Kvalitetsaktiepodden och här kan ni lyssna på samtliga 5 avsnitt.

Som det låter på namnet diskuteras det i podden kring svenska stabila kvalitetsbolag. Det är just precis sådana bolag jag själv vill investera i.

 

Veckans aktieköp

Skrev ett inlägg om mina senaste aktieköp här:

Mina senaste aktieköp – december 17

Jag tror att det är en fenomenal tid att köpa aktier just nu. Precis som att jag kommer tycka det är värt att köpa aktier imorgon och om ett halvår eller ett år.

Svängningarna på börsen oroar mig minimalt och jag vill fortsätta vara fullinvesterad för att få bästa möjliga exponeringen.

Nyligen uppdaterade jag hur min aktieportfölj ser ut och den kan ni se här.

 

Utdelningar

Starbucks – 68 kr

Nu är det bara en utdelning kvar för 2017 och det är K2A Pref som delar ut nu den 13:e december.

Starbucks ökade nyligen sin utdelningsandel och jag skrev lite kring detta i det här inlägget.

 

Läsvärda blogginlägg

Som vanligt vill jag upplysa om några fina blogginlägg som du borde läsa, om du nu inte redan gjort det

Petrusko – skriver lite om att han ökat på i investmentbolagen. Bra val enligt mig!

Gottodix har under veckan samarbetat med sparpodden och verkligen livat upp kvalitén ytterligare ett snäpp. Tycker bland annat detta avsnitt var riktigt bra.

Procentpanik – skriver om en spännande ETF som jag aldrig hört tidigare. ETF:en delar dessutom ut till ägarna, vilket gör det hela extra intressant!

Att välja lycka – har gjort ett gediget inlägg om hur du optimerar föräldrapenningen. Är ni mitt uppe i eller på väg in i föräldraskap rekommenderar jag verkligen att ni läser detta!

Daniel investerar – skriver om Ford som ett utdelningsbolag. Äger själv väldigt lite inom bilindustrin.

Frihetsmaskinen – gjorde nyligen ett inlägg om Castellum som jag tycker var väldigt bra. Läs det om du är intresserad av bolaget.

Sparpingvin ger aktietips från sin egna portfölj. Grymt kul 🙂

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x