”Veckan har gått i en rasande fart”, brukar jag oftast säga. Faktum är att denna vecka förvånansvärt inte gjort det. Vill ni veta varför?

JO! Det är nämligen så att jag är på tjänsteresa i ett betydligt varmare land där ölen flödar fritt på kvällarna efter dagens alla långa möten. Tiden går så förb***t mycket långsammare när du gör något annorlunda.

Om du någon gång varit på en klassisk svensk solsemester vet du detta. Första veckan när du ligger på stranden går tiden långsamt; allt är nytt och du har brutit dig ut från ekorrhjulet. Nästa vecka går betydligt fortare då du ligger på samma strand och har vant dig lite vid tillvaron.

Folk som är 60 år och jobbar varje dag för att komma närmare pensionen och som ser Arga Snickaren var eviga kväll vet det här. För dessa människor går tiden galet mycket fortare. För visst har du hört den klassiska ”Tiden går bara fortare ju äldre du blir”, någon gång?

TIPS FRÅN KTM: vill du få tiden att gå sjukligt fort kan du se Arga Snickaren varje kväll

 

Veckans kunskapstips

På siten börsdata.se kan du hitta information kring en akties utdelningshistorik. Du kan dock enbart se 10 år tillbaka i tiden för tillfället.

Ibland brukar jag lägga ut utdelningshistorik kring vissa bolag som jag själv har i min portfölj. Där ser du betydligt många fler år tillbaka i tiden

 

Köpt

I veckan har det verkligen blivit få köp. Har helt enkelt legat och vilat på hanen och inte tryckt iväg allt krut på en och samma gång. Det får mig att tänka på ett gammalt inlägg som jag skrev en gång i tiden.

Taktiken då lät enligt följande:

Att jag hela tiden köper månad för månad men att jag sparar en salva som jag kan bränna av i stunder som denna. Jag säger inte att det är fel att vänta och tro, men min teori är att man verkligen ska försöka sprida köpen samt när det blir nergångar som dessa köpa direkt och även fortsätta köpa när det fortsätter rasa.

Mycket av detta stämmer faktiskt fortfarande idag. Visst hade jag kunnat köpa upp allt den 25:e, men vad skulle då bli kvar av det roliga? Lite som när man var liten och sparade någon dag i chokladkalendern för att få utökad glädje någon dag därefter. Det sjuka är att jag gör detta fortfarande… alltså med chokladkalendern

Chokladkalender från Lidl. 10 kr

 

Utdelningar

H&M – 451 kr

Realty Income – 46 kr

Det blev ändå en fin slant från H&M såhär i slutet på året. Ska bli enormt spännande att se hur bolaget klarar av att hålla i sin utdelning nästa år. Är detta slutet för de 42 år som bolaget lyckats erhålla en positiv utdelningstrend? Fortsättning följer

Realty Income delar som vanligt ut en slant till mig varje månad och nu när jag ökat i bolaget ett par gånger så har utdelningen höjts till nästan 50-lappen varje månad.

 

Ett par fina blogginlägg

Som vanligt vill jag passa på att berömma några som jag tyckt lämnat ett fint blogginlägg under veckan. Vill påpeka att jag självklart inte hinner med att läsa allt och många andra skulle säkert platsa i den här listan.

Krösus den sorken har byggt en så ståtlig utdelningsportfölj att han nu funderar på hur han ska sprida utdelningen under året. Detta kallas för Dividend Carpet Bombing

Utdelningsstugan – har gjort en awesome video rörande sina utdelningar. Totalt har hen tillverkat 45 st videos nu. Ser du alla är risken stor att låten etsar sig fast.

Sparo – ett alternativ till att sprida risken på börsen. Se till att även sprida din inkomstrisk. Själv startade jag den här bloggen.

Slimis har fått en saftig utdelning från H&M. Just det här tycker jag är fascinerande då vi får se hur stor kraften är bakom utdelningsinvesteringar och återinvesterade utdelningar.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x