En händelserik vecka, helt klart. Kikar vi i tidningarna så verkar det som att 3:e världskriget brutit ut och att slutet är nära för börsen. Men så illa ska det givetvis inte behöva vara.

Jag har under veckan försökt få fram 3 stycken lärdomar till mina läsare:

  • Sitt lugnt i båten när det börjar blåsa
  • Paniksälj inget för att du ser röda siffror
  • Nyttja tillfället och köp mer samt utnyttja ditt månadssparande och utdelningar för att fylla på i din pengamaskin

Det här är givetvis ingen strategi som funkar för alla. Men det är en hjärndöd metod som gör att du kan ägna dig åt roligare saker än att vara orolig för en sur börs.

Så länge du inte behöver pengarna imorgon för att köpa din efterlängtade BMW, så är det ingen fara.

Portföljutveckling

Jag tittar på siffran…

-20 tusenlappar på en vecka. En månadslön på en vecka…

Jag tittar på siffran igen…

…och inser att det inte berör mig ett skvatt.

Det finns nog många i det här läget som lämnar börsen. De som vill rädda det som räddas kan. Men det gäller att stå kvar oavsett vilka hot som hägrar.

Om 10 år kommer du som står kvar tacka dig själv. De som däremot flydde stridsfältet och aldrig återvände kommer att få leva med det misstaget.

Utdelningar

Det är inte många veckor som är helt utdelningstomt för min del, men just den här veckan var faktiskt det.

Oktober är den månad som för mig historiskt givit minst utdelningar. Har ni något tips på bolag som delar ut i oktober så får ni gärna kommentera nedan 🙂 Då kan jag läsa på mer om just det caset.

Vore roligt att höra vad ni läsare har för utdelningar i oktober. Saltängen Property Invest delar i alla fall  ut i min egen portfölj.

Aktieköp

Jag har köpt så galet mycket aktier under veckan och totalt har det blivit köp för 11.000 kr i runda slängar.
Mest har det nog blivit köp i Atlas Copco, Investor, Kinnevik, Castellum och Holmen. Tycker att det är svårt att inte se köplägen när man vrider på huvudet framför sin portfölj just nu.
Plötsligt inser jag hur det kommer vara om börsen fortsätter tugga ner under ett års tid, även om jag tror att så inte kommer bli fallet.

Veckans Twittrare

I veckan vill jag som vanligt lyfta fram en Twittrare som jag tycker förtjänar fler följare.

Brandtalet och jag har en liknande filosofi för sparandet och här får vi ständigt läsvärda Tweets. Hen driver också sin egna blogg med spännande inlägg. Som t.ex. det senaste inlägget där courtaget mellan Avanza och Nordnet jämförs.

En riktigt fascinerande prestation är att Brandtalet lyckades öka sina utdelningar i år med över 330%.

Så, följ gärna Brandtalet på Twitter 🙂

Stort grattis!

Veckans Citat

{

”Många tror fortfarande att det enda sättet för en vanlig lönearbetare att bli miljonär är via spel. Verkligheten är snarare den motsatta.”

-Miljonär innan 30, ur miljonärens nya bok

Läsvärt från andra bloggar

Aktiepappa – Investerar SM är nu över och Aktiepappa lyckades ta hem den fina äran att vinna SM bland de Twitter-profiler som deltog. Grattis och bra jobbat!

Att välja lycka – gör det många misslyckas med, nämligen att dra av plåstret och sälja aktier i bolag man inte längre tror på långsiktigt. Den här gången var det MQ som fick ryka med slopad utdelning. Vi borde alla lära från detta.

Sparo – skriver ett intressant och lite annorlunda inlägg om butiksstölder. Jag gillade det 🙂

Myntaren – om hur vi konsumenter hela tiden blir lurade.

Petruskos – största innehav är nu Akelius Pref. En pref som jag själv äger och som jag tycker känns oerhört stabil.

Frihetsmaskinen – reflekterar över att portföljen backat 100.000 kr

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

28
0
Kommentera gärna :)x
()
x