Veckan i kort

Det verkar som att sommarens sura regn flytit bort från börsen. Under en månads tid har OMXS30 klättrat rejält och vi är nu återigen över 1600.

OMXS30 är ett mått på hur det gått för de 30 största bolagen på Stockholmsbörsen.

 

 

Jag och Sambo KTM har under veckan beställt efter en TV. Vi tänkte lyxa till vardagslivet och Netflix-tittandet lite med en sådan.

Då vi sällan ser på faktiskt TV så valde vi en utan TV-mottagare från ett bolag med mycket fina priser på dessa. Efter det kan Rånartjänst ringa så mycket de vill, tänkte vi.

Men tji fick vi. Nu är tanken att eländet ska läggas på skatten i stället. På det sättet kan vi alla betala för något vi inte nyttjar och kostnaden som Radiotjänst i Kiruna producerad blir eliminerad.

Funderar vad det ska bli av de stackars själar som jobbat häcken av sig och ringt runt och fört osanning till oss hederliga, bara för att kunna få provision och mat på sitt egna bord.

Bolaget (Swedx) levererade i alla fall TV:n galet snabbt och den funkade klockrent. Tänkte lämna lite gratis reklam till deras sida.

Utdelningar

Realty Income Corp 37 kr

Köpt

Då det inte funnits mycket krut kvar att handla för så har det bara blivit 1 ytterligare köp under veckan.

Castellum 4 st

Nu på måndag är det löning och det innebär att jag kommer föra över allt som jag har kvar från förra månaden till mitt ISK.

Tack vare Avanzas fantastiska Direktinsättning kan pengarna överföras omedelbart. Nu verkar Nordnet börjat med någon Swish-lösning där du kan swisha in pengar till din depå.

Sparo skriver om detta.

Läsvärda bloggar

Ni som inte gjort det bör helt klart kolla in Gottodix film till varför han tror att börskraschen som inträffade för 30 år sedan inte kommer upprepa sig nu.

 

Snackargoja ger oss recept få ett rejält lätt och billigt bröd att baka. Funderar om det passar lika bra med Högakusten till som med Mariestads?

 

 

Pengabloggen skriver ett inlägg där man tydligt kan se att hårt sparande i längden ger resultat. Även utdelningar ser till att höja upp den del som du kan återinvestera på börsen. God Inspiration!

 

z2036 skriver om aktier med högst direktavkastning.

 

Frihetsmaskinen har skrivit ett inlägg om att flytta till fjällen på heltid. Finns nog många positiva saker med att göra en sådan radikal flytt.

 

Bullpappret har blivit aktiemiljonär. Stort grattis och bra jobbat!

1
0
Kommentera gärna :)x
()
x