God förmiddag! Hoppas att ni alla haft en riktigt trevlig helg och att ni njutit av lite ledighet. …och att ni fortsätter kämpa mot ekonomisk frihet såklart 😉 Som vanligt hade jag tänkt sammanfatta lite vad som hänt under veckan som gått.

Ja, som ni ser är det sjukt tråkig layout på den här veckans rapport jämfört med det vanliga. När bloggen dog gick även andra saker bananas och nu har jag testat skriva inlägget 3 gånger med min tidigare layout och fått börja om varje gång. Så nu ger jag upp.

 

Portföljutveckling

Ibland tänker jag inte på hur portföljen går, trots att jag är inloggad på depån i stort sett varje dag. Det är först när jag skriver veckorapporten som jag inser detta.

8 tusenlappar kan man väl inte tacka nej till. Främst är det Intrum, Skistar och Skanska som gått som ett lokomotiv. Om jag sålt Skanska när alla andra skrek ”SÄLJ” så hade jag gått förlorande ur den affären.

 

Utdelningar

Trots att utdelningarna i september skiner rätt mycket med sin frånvaro så har det kommit in några kronor. Dessa återinvesterar jag för maximal ränta-på-ränta effekt.

Bolag Summa
K2A Knaust & Andersson Pref 115 kr
Johnson & Johnson 173 kr

Johnson & Johnson har ju en rätt låg direktavkastning jämfört med mina övriga innehav. Men då har också bolaget höjt utdelningen 56 år i rad. Trots detta börjar det nu bli en liten summa varje gång bolaget delar ut, vilket är 4 gånger per år.

Målet på 16.000 kr i totala utdelningar för 2018 kryper sig allt närmre och närmre.

 

Köpt

Jag har fortsatt handla rätt mycket aktier och sprider mina köp så gått jag kan mellan bolagen. Valet blev väl inte den kioskvältare jag hoppats på och oron verkar i stort sett inte alls påverka börsen.

Mina likvider som jag sparat inför valet börjar jag nu investera och snart är det dags att fylla på depån igen med ny lön. Det känns underbart 🙂

Jag hann med att köpa både Skistar och Intrum innan uppgången. Det är jag givetvis nöjd med, men inget jag hade kunnat räkna ut. Spåkärringen under trappen hade kunnat göra detta, men inte jag.

Sedan passade jag även på att byta ut mina Investor A mot Investor B. Varför kan du läsa här.

 

Veckans Twittrare

Veckans twittrare förtjänas all uppmärksamhet och en bred följarskara. Det är Maud Lindh, ordförande aktiespararna Uppsala, som helt klart kniper titeln ”Veckans Twittrare”.

Jag vet inte hur många gånger jag fått upplyftande kommentarer, likes, Retweets och allmänt ryggdunkande från den här fantastiska människan. Och det här gäller inte enbart mig. Såg en tweet i veckan från en som tycker exakt samma sak.

Motiveringen får lysa: ”Att ge är alltid bättre än att ta”

Jag rekommenderar därför dig att följa Maud under din ekonomiska resa.

 

På tal om Twitter så har jag själv mindre än 100 följare kvar innan jag lottar ut min unika t-shirt som någon av er kan hänga på väggen, stila med på jobbet, eller använda som disktrasa. Det kommer inte vara ett krav att du finns med på Twitter för att vinna denna.

 

Veckans citat

”Det är med pengar som med gödsel, de är inte till någon glädje om de inte blir spridda” -Francis Bacon

Just det här citatet är lite intressant då sensmoralen kan vara tvetydig. En tanke är att pengar inte gör någon nytta om de inte gödslas på börsen för att få avkastning, för då äter helt enkelt inflationen upp kapitalet. En annan tanke är att pengar måste användas för att bringa någon glädje.

I bägge fallen stämmer nog citatet rätt bra. För vem vill egentligen dö rikast på kyrkogården?

 

Lite från andra bloggare

Jag har inte varit allt för aktiv bland andras bloggar under veckan men här är ett par guldkorn:

z2036 – skrev nyss ett inlägg kring aktier vs fonder. Har du funderingar kring vad som passar dig bäst kan detta ge dig extra inspiration. Kom ihåg att du Aldrig måste köra antingen eller.

Frihetsmaskinen – har skapat en utdelningskalender. Det är ett fenomenalt sätt att kartlägga när du får dina utdelningar och hur mycket. Vill du sprida dina utdelningar under året är detta ett hett tips. Du kan även få inspiration genom att kika på andras kalendrar.

Investmentbolagsinvesteraren – skrev om sina syn på investmentbolaget Industrivärden. Jag har faktiskt haft lite tankar på att sälja Industrivärden och ta in Lundbergs i stället. Min tanke är att jämföra dessa lite närmre framöver.

Att välja lycka – sammanfattar sina 37 år i ett blogginlägg. Jag blev inspirerad!

Sparo – sammanfattar ett av mina bästa spartips

Aktiepappa – berättar om oron kring bostadsmarknaden som vi ständigt utsätts för.

 

Det var allt! Ha nu en riktigt trevlig fortsatt helg så hörs vi! 

 

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x