God morgon på er där ute! Veckan har lidit mot sitt slut och faktum är att det här är min allra sista semesterdag. Med det sagt så väntar en riktigt spännande börsvecka men först vill jag passa på att summera veckan som varit.

 

På tal om semester och att återgå till arbete så är det rätt intressant. I Sverige ska vi alltid säga att vi ser fram emot att återgå till arbetet med hela sitt hjärta, även om majoriteten av oss nog hade tackat ja till 20 extra semesterveckor per år. På samma vis är vi lärda att säga att vi mår bra, även om allt kanske inte står rätt till…

Därigenom är det skönt att vara anonym bloggare. Jag kan säga exakt vad tusan jag vill och om jag ska vara ärlig hade jag gärna haft längre semester. Även om jag inte våndas att gå tillbaka så hade jag hellre valt friheten. Frihet att kunna styra över min egna tid.

Jag antar att några av mina läsare tänker likadant, annars hade ni nog inte fortsatt läsa min blogg som till mångt och mycket handlar om att bygga upp en portfölj för att sluta arbeta.

 

Portföljutveckling

Portföljen har gått likt en berg-och-dalbana under veckan. Det har blivit en tusenlapp i alla fall inklusive utdelningar som trillat in. Många bäckar små… 

I år är portföljen upp 79.000 kr.

Utdelningar

Det har faktiskt trillat in utdelningar från höger och vänster i veckan. Igår fick jag en notis på mobilen från Avanza som alltid när utdelningar cachas in. Dock var det någon bugg så alla utdelningar blev dubbletter, något som självklart hade varit trevligt.

 

Bolag Utdelning
AbbVie Inc 144 kr
Realty Income Corp 103 kr
Omega Healthcare Investors Inc 197 kr
SUMMA 444 kr
Trippla 4:or. Det är så jag gillar att rulla 😉

Aktieköp

Det har blivit att köpa aktier för nästan 12.000 kr under veckan. Sedan har jag även passat på att sälja mina Nordea aktier som jag fick utdelat från Sampo. Dessa borde självklart också skrivas upp som utdelning tycker jag.

Veckans Twittrare

Det här är ett speciellt avsnitt där jag utser en Twittrare som jag tycker är värd att följa. Titeln går faktiskt till Thokes Invest som jag aldrig utsett tidigare. 

Anledningen till varför man ska bilda bekantskap med Thokes är för att hen alltid har en positiv inställning och ett mycket trevligt bemötande. Twitter behöver fler sådana profiler som hjälper till att lyfta andra och inte bara sig själv.

Stort grattis!

Veckans Citat

{

”Prognoser fyller öronen men aldrig plånboken”

– Warren Buffett

Läsvärt från andra bloggar

Miljonär innan 30 – alla som har ett ISK eller KF borde läsa MI30’s senaste inlägg.

Aktiepappa – skrev nyligen ett inlägg om s.k. folkaktier och Telia. Helt kalrt värt att tänka på.

Frihestmaskinen – redogör för de risker som finns med aktier. Ett mycket matnyttigt avsnitt.

Petrusko – alla investmentbolag är inte guld och gröna skogar. Petrusko skriver om ett vars senare tid inte varit särskilt god.

Lekonomi – fastigheter har gått bra och prognosen är att dessa kommer fortsätta gå bra med tanke på det låga ränteklimatet. Men finns det fonder för enbart fastigheter och vad bör man tänka på?

 

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

17
0
Kommentera gärna :)x
()
x