Veckan i Kort

Veckan har inneburit en nedgång i Portföljen 0,56%, vilket innebär -1091 kr i värde. Som utdelningsinvesterare gör det här givetvis inte ont. Blev en hel del köp i veckan då det för mig känns roligare att köpa vid nedgång.

Det mest populära inlägget blev när jag skrev om min depression. Fantastiskt vilka fina kommentarer jag fått, både på bloggen och på Twitter. Tack så hemskt mycket för det! Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att många håller med om vanligheten att människor håller upp en fasad för att inte visa att man mår dåligt.

Har även under veckan haft lite funderingar kring att bli min egna bank via Lendify. Kommer att skriva liter mer kring mina tankar nästa vecka.

 

Vad jag köpt

Jag försöker att sprida mina köp så gott som möjligt samtidigt som jag fokuserar på att köpa bolag som tillfälligt har svackor och backar.

Antar att ingen missat den stora dippen i H&M under veckan. Försäljningsrapporten visade en ökad försäljning, men som vanligt uppfyllde den inte riktigt marknadens förväntningar.

Beträffande Saltängen så känns innehavet väldigt stabilt och kommer troligtvis att innebära fina utdelningshöjningar framöver med tanke på vinsttillväxten.

 

 

Utdelningar

I veckan kom det in utdelningar från 2 utländska bolag.

Realty Income Corp 27
Johnson & Johnson 80
Totalt 107 kr

 

Intressant att läsa

Chansar mest – uppdaterar oss med ett spartips som jag tycker du ska läsa.

Lundaluppen – har gjort en recension av en bok som jag tycker låter intressant.

Petrusko – fortsätter att skriva om Skanskas fina framfart. Jag har bolaget i min utdelningsportfölj.

Slimis – har skrivit om sina tankar kring H&M och dess nedgång.

Utdelningsseglaren – är du intresserad av preferensaktier har Utdelningsseglaren en riktigt bra sida som han nu uppdaterat. Jag äger för  närvarande 2 preffar.

Utdelningsstugan – delger sina senaste köp. Bland annat i Realty Income som jag också äger.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x