Som många av er vet har jag mått väldigt dåligt under en längre tid… tråkigt men sant.

Det har rört om sig rejält i grytan och jag har verkligen fått uppleva att livet går upp och ner.

Något som fick mig att ändra mitt synsätt lite var när jag lyssnade på ett nytt avsnitt av 25 minuter.


Varför jag skriver det här är definitivt inte för att beklaga mig, eller för att på något sätt söka sympati. Snarare är det för att bevisa motsatsen kring den fasad som finns på sociala medier och ute i bloggsfären/poddsfären. För att inte tala om Flashback…

Det här gäller inte minst om du läser ekonomibloggar. Här läser vi ständigt hur bra det går för folk och hur otroligt fin sparkvot man haft och hur livet blomstrar.

Jag tror det kan vara bra att vara transparent, att visa allt utom de goda sidorna. Jag har blivit van att prata om mina problem och gör det nu i bloggform. Det jag märkt när jag sänker min guard är att andra i min omgivning gör likadant, och man får reda på att alla inte lever det perfekta liv som det verkar utåt.

Just nu finns det 4 saker som håller mig på banan:

  • Sömn
  • Social aktivitet
  • Träning
  • Antidepressiva

Det tråkiga är att en av de viktigaste grundstenarna, nämligen kost, saknas ovan. Kost är något som jag har varit bra på, men tappat på senare tid.

Jag har även börjat med någon form av meditation men har svårt att få till det. Tankar svävar hela tiden in i sinnet…

 

Intressant fakta

När jag lyssnat klart på avsnittet med Anders Hansen i 25 minuter fick jag lite intressant fakta.

I Sverige äter var 9:e person antidepressiva. Dessutom tar 6 personer om dagen sitt liv, ett steg som jag aldrig någonsin funderat på.

Den här statistiken gör mig kanske inte lyckligare, men får mig att inse att det finns fler personer som har problem. Som sagt är det svårt att se då många vill bygga upp en fasad och inte visa sina problem.

Här har ni hela avsnittet med Anders:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/324991659″ params=”color=ff7700&show_artwork=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Viktigt att tänka på

Ibland tror jag att det är viktigt att tänka på att skenet kan bedra. När vi tittar på Instagram om familjer som har så sjukt bra i solen på sin utlandsresa kanske det är långt ifrån hela sanningen, vem vet?

Så, om du som läser min blogg tror att mitt liv är perfekt så kan jag säga att det är långt ifrån sanningen.

33
0
Kommentera gärna :)x
()
x