Utdelningssäsongen börjar sakta på att lida mot sitt slut och givetvis känns det en aning trist.

Däremot vet vi att vi har många goda år framöver och att nästa år blir bättre än detta, rent utdelningsmässigt i alla fall. Det positiva är att utdelningssäsongen slutar när det börjar bli varmare ute, så man tänker inte på hur tråkigt det egentligen är 🙂

Tänk även på att många Svenska bolag nu valt att dela upp utdelningen till 2 gånger per år. Många anser det vara negativt då det dröjer längre innan du som investerare få återinvestera hela utdelningen. Själv tycker jag att det är bra då återinvesteringarna blir mer spridda. Jag handlar ju för hela min insättning varje månad.

 

Vad jag köpt

Som ni ser har jag valt att skeppa in ett större lass i Walt Disney. Var ett tag sedan sist nu och hade tänkt att nyttja använda det lilla kursfallet till min fördel.

Disney verkar alltid kunna underhålla och anpassar sig otroligt bra till världens klimat. Lite kuriosa är att jag faktiskt fortfarande älskar de äldre filmerna och det är självklart något jag kommer låta mina barn växa upp med. Det här är ju även ett fint val till en barn-portfölj.

I veckan sålde jag hela mitt innehavet i Telia och hämtade hem den lilla vinst som blev. Läs mer om det här

 

Utdelningar

Realty Income Corp 20 kr
Hennes & Mauritz B 397 kr
Kinnevik B 440 kr
Industrivärden C 194 kr

 

Totalt: 1 051 kr

Det räcker till 210 stycken varmkorvar med bröd på Biltema (med rikligt mycket ketchup och senap). Har inget samarbete med korvförsäljningen på Biltema till ni som undrar 🙂

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x