Igår satt jag och funderade på att jag faktiskt hunnit med att skriva 60 stycken veckorapporter. Det är helt galet! Snart blir det ett 100-jubileum.

I veckan fick jag lära mig att även jag som flitig sparare med ganska lång erfarenhet kan göra enkla misstag. Det var sambo KTM som gärna ville ha några kesoburkar till sina keso-plättar som hon brukar göra. Dessa var nämligen på extrapris hos Willys. 14:90 kr styck! Det är ändå rätt bra med tanke på att ordinarie pris är 24:90 styck.

Dessutom var det inget max antal så sambo KTM bad mig köpa 3 st. Med tanke på att jag skulle till ett gruppträningspass på morgonen beslutade jag mig för att ta bilen för att slå 2 flugor i en smäll (att ta cykeln till vårt Willys tar tid).

Väl vid träningen insåg jag att jag då blev tvungen att betala parkeringen. 1 timme för 15 kr. Efter att jag räknat med den parkeringsavgiften och bensinen (som nu är svindyr) så insåg jag att jag faktiskt förlorade pengar på det här erbjudandet mot att köpa dessa 3 på eländiga Coop i stället.

Som flitig sparare gäller det att vara smart. Det här var inte särskilt smart!

Portföljutveckling

Ja vad kan man säga? Paradox räddade veckan i fredags med en fet uppgång på 20%. Har nog aldrig varit med om en sådan uppgång på en enskild dag. Men det var en svårslagen rapport, helt klart!

Än en gång tvingas jag fundera över om det är värt att sälja av en del i Paradox. Just nu verkar det dock inte finnas någon hejd för bolaget. Bolaget värderas 55 gånger sin årsvinst. Hur långt kan det gå?

Ni som äger Paradox tillsammans med mig, passade ni på att sälja av lite?

Utdelningar

Det regnade visst pengar i veckan… precis som alla veckor!

 

Realty Income Corp 62,00 SEK
Omega Healthcare Investors Inc 20,0 SEK
Latour B 135,00 SEK
Investor A 440,00 SEK
Hennes & Mauritz B 539,00 SEK
SUMMA 1 196 kr

Aktieköp

Det har ändå blivit aktieköp för 5000 kr under veckan! Visst kan det kännas rätt mycket, men med kraften från utdelningarna så måste vi komma ihåg att jag faktiskt kan köpa mer och mer för varje år. Därigenom blir åren också roligare och roligare 😀

Jag var ju väldigt nära på att köpa Marie Harvest nu under fredagen men av någon anledning gick inte min order igenom. Troligtvis steg väl aktiepriset precis innan jag lade min order och då var mitt pris för lagt order för lågt. Samtidigt, vill jag verkligen äga bolaget borde inte lite courtage hindra mig nu när jag gick miste om gratis courtage i fredags.

 

Veckans Twittrare

I veckan har jag en Twittrare som jag vet förtjänar ännu mer uppmärksamhet. Passiv Inkomst 60 Twittrar med humor och engagemang samt med det stora målet att kunna leva på delvis på sina utdelningar innan 60.

Är du utdelningsinvesterare så är detta en het följ-rek!

GRATTIS Passiv Inkomst 60!

Veckans Citat

{

”Stoppa inte aktierna i byrålådan utan ha din portfölj på skrivbordet”

-Marcus Hernhag

Från kapitel 23 i hans näst nyaste bok – Den enkla vägen att hitta världens bästa aktier. Se till att alltid utvärdera dina bolag med tiden och gift dig aldrig med respektive innehav.

Läsvärt från andra bloggar

Investmentbolagsinvesteraren – har upptäckt förtjusningen av att räkna hur stor del av utdelningarna som täcker lönen. Grymt bra jobbat!

 

Att välja lycka – recenserar en bok som i alla fall jag inte hört så mycket om. Boken heter Ett rikare liv och är utgiven 2008.

 

Ekonomitankar – skriver om en granne som nu fått kronofogden över sig. Jag blir också alltid förvånad över det minimala ansvar som vissa har gällande sin ekonomi.

 

Fattig bonddräng – hann i alla fall med att nyttja gratis courtage under fredagen. Hen knep åt sig ett gäng Orkla, vilket är ett bolag jag också spanat på en tid.

Petrusko – ”Hur kan de ha RÅD?!?!”

Sparo – … ;D

 

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

3
0
Kommentera gärna :)x
()
x