Hej och god morgon! Årets andra veckorapport lovar jag ska vara riktigt läsvärt för dig. 2018, som många tror ska bli det sura regnets år på börsen, har startat fenomenalt och just nu ser vägen mot miljonen ut att bli kortare än väntat.

Veckans Tweet

Veckans tweet tillfaller Twittraren Artur Julu. Måga trodde vi att Magdalena Andersson fått sin rättfärdiga dos med elka kommentarer, men lyckligtvis fortsätter Tweetsen komma in som de ska. Keep up the good work!

(och nej, det är inte synd om Magdalena Andersson). Har du mot förmodan missat vad det hela handlar om kan du läsa det här.

Portföljutveckling

Portföljen har väl gått sådär mot Index i veckan. Främst är det Realty Income som på Utrikessidan tryckt ner utvecklingen något.

Vi fick även reda på att en styrelseledamot miljonsålt aktier i Kopparbergs under veckan. Trots det var det Kopparbergs som ledde portföljutvecklingen under fredagen med +2,45%. Är detta vändningen må tro?

Utdelningar

Under veckan har Disney delat ut pengar som jag nu kan återinvestera i min portfölj.

Jag tycker Disney har en fenomenal utdelningshistorik och hoppas på många goda år med bolaget framöver. https://www.kronantillmiljonen.se/rorande-bolagen/d23-expo-och-utdelningar-fran-disney/

Totalt blev det 87 kr efter avdragen källskatt. Värt att notera är att bolaget delar ut 2 gånger varje år. En gång nu i januari och en gång i september.

 

Veckans aktieköp

Här förljer en lista med veckans köp: 

Castellum –   560,00 SEK

Kopparbergs B –   2 047,00 SEK

Latour B –   522,00 SEK

Handelsbanken A –   11 309,00 SEK

Det blev alltså så att jag gjorde slag i saken och bytte ut samtliga Handelsbanken B mot Handelsbanken A. Där tjänade jag 1,5 aktier. Alla små hjälpmedel mot miljonen är välkomna.

Kopparbergs då? Jo, jag tycker att Pundet, Brexit och Vädret satt lite för många käppar i hjulen för bolaget, eller snarare att marknaden oroat sig för mycket kring detta. Jag köper gärna på dessa nivåer. Synd bara att courtaget är så dyrt. Annars hade jag med glädje köpt fler aktier mer kontinuerligt.

Castellum köpte jag för att jag gärna vill fylla på i bolaget kontinuerligt. Kan väl inte säga att värderingen är särskilt billig, men det ska den inte vara heller. Det här är mitt kärninnehav med mycket fin utdelningshistorik: 

{

Veckans citat

“Do you know the only thing that gives me pleasure? It’s to see my dividends coming in.” –John D. Rockefeller

 

Läsvärda blogginlägg

Framtida frihet – har gjort ett gediget jobb och gjort en sammanställning av bloggarnas utdelningar 2017. Grymt bra jobbat! 

 

Stefan – funderar på att minska viktningen i USA. Många tycker att värderingen är hög just nu men jag har beslutat om att behålla mina bolag i USA.

Gottodix – svarar på 5 frågor rörande lite mer makro som jag faktiskt själv funderat en del kring.

 

Långsiktig investering – funderar kring frågan vi alla fokuserar på, ”Är det dags att sälja nu?”. KLART DET ÄR! I alla fall om vi resonerar kring allt skräp som ligger och tar upp utrymme här hemma.

 

Krösus sork – det krösus alltid gör bra är att redovisa noga vad och varför hen köper saker. Alltid lika läsvärt tycker jag!

 

Att välja Lycka – fixar alltid fram ekonomiska och goda recept. Jag har testat somliga. Detta såg väldigt intressant ut, speciellt i och med att jag älskar lax!

 

Vägen till frihet – var en av de första bloggarna jag började följa. Nu har familjen flyttat till Thailand och dottern börjar skolan där imorgon. Detta är imponerande tycker jag!

 

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x