Vecka 12 har bidragit med ytterligare en sur nedgång på börsen. Samtidigt fortsätter utdelningarna att trilla in, som ett bevis på att långsiktigt och flitigt sparande lönar sig.

Under veckan har jag funderat en del på hur det skulle vara att dö med en riktigt fet aktieportfölj. Det finns många exempel på de som gjort det. I närtid har vi exempelvis Aktiestinsen och Burk Curt som lyckas prestera detta.

Själv tror jag att det är viktigt att börja skörda vetet i tid men samtidigt inte för tidigt, för då har det inte hunnit bli sådär riktigt torrt och gott. Miljonär innan 30, Petrusko, Farbror Fri och Utdelningsseglaren är några av många som insett att det är viktigt att ta del av det fina från portföljen också.

När det väl kommer till att bli gammal och ha en rejäl påse med pengar kan jag inte undgå att länka denna video:

Nyhetssvep

I fredags börsnoterades Dropbox. Jag har själv en del data där men har svårt att se framtiden med tanke på GoogleDrive och Microsoft OneDrive. Jag valde att inte teckna.

Facebook har haft en tung vecka p.g.a. skandalen med läckt data. Mark Zuckerberg har gått ut i media och bett om ursäkt. Huruvida aktien är köpvärd efter detta fall lämnar jag osagt. Jag investerar inte i Facebook.

Handelsbanken lämnar besked om deras tro på räntehöjning redan i maj.

Fingerprint är nu nere på samma kurs som innan den enorma uppsida vi såg i början av sommaren 2015. Det var under den tiden jag började min egna investeringsresa.

Enligt rapporter har Apple nu 45 självkörande fordon som nu kör runt på Kaliforniens vägar. Det folk trodde var en omöjlighet verkar nu bli verklighet. Jag äger inte Apple.

Portföljutveckling

OMXS30 är nu nere -4% för året och även om det är långt ifrån en börskrasch känns det att många där ute börjar bli skeptiska. Den klassiska investeraren tycker att det är jobbigt att ”förlora” pengar, men gläds när börsen går upp.

För mig har portföljvärdet sjunkit med över 13.000 kr, vilket är ungefär lika mycket som jag brukar sätta över till Avanza varje månad.

 

Utdelningar

Veckans utdelningar:

Axfood 959 kr

Jag skrev om utdelningen från Axfood och vad jag tror om bolaget i det här inlägget.

Nästa vecka delar följande bolag ut:

 

Väntar ni på någon utdelning i mars?

Aktieköp

Jag har valt att handla lite extra i de bolag var x-dag precis passerat. X-dagen är den dag då bolagen handlas utan rätt till utdelning. Med andra ord erhåller jag ingen utdelning för de köp jag gjorde i dessa bolag, men det kommer alltid ett nytt utdelningstillfälle 🙂

Nästa månad blir det troligtvis att ta in ett nytt bolag i portföljen, nämligen  Skistar. Det är ett bolag jag kikat på länge och som jag nu tycker har en fin nivå att börja investera i.

Veckans Twittrare

Framtida Frihet är en ung bloggare och Twittrare som verkligen påbörjat sin resa mot rikedom i en fenomenal ålder. Hen har dessutom sett till att fokusera på utdelningsinvesteringar för att säkra upp sitt kassaflöde även under tyngre börstider. Mycket intressanta blogginlägg som verkligen är nyskapande på många sätt och vis.

In och följ!

Grattis!

Veckans Citat

{

”Att fila min frus fötter är inget jag älskar, men när jag tänker på hur mycket pengar vi sparar känns det genast bättre.”

-Miljonär innan 30

Läsvärt från andra bloggar

Petrusko – f*n så rätt du alltid har. Sluta dröm och gör något aktivt i stället.

z2036 – har skrivit om 2 utdelningsbolag som kanske inte är så allmänt kända.

Egon Investerar – skriver om hur du kan trolla fram pengar genom att byta Handelsbanken B mot A

Sparo – skrev ett intressant inlägg om nackdelarna med radhus. Jag och sambo KTM var och kikade på ett radhus i förra veckan.

Aktiepappa – berättar om sitt besök på Castellums årsstämma. Själv har jag aldrig varit på en årsstämma då jag minst sagt bor lite avsides. En av många fördelar med att bo i Stockholm skulle helt klart vara att kunna delta på dessa.

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

1
0
Kommentera gärna :)x
()
x