Här sitter jag, mätt och belåten efter en redig hotellfrukost. När du väl betalat för en hotellnatt gäller det att proppa i sig så mycket mat som möjligt så att du slipper både lunch och middag, eller hur? ^^ Här kommer min aktievecka i sammandrag.

Just dessa Hotellweekends tycker både jag och sambon är väl investerade pengar. Oftast gör vi inte så mycket mer än att äta på något trevligt ställe och njuta av en lugn och trevlig kväll på ett avslappnat hotellrum. Sedan brukar vi välja någon stad som inte är allt för långt borta, på så vis slipper vi både restid och stor del av reskostnaden.

Via hotels.com får vi dessutom var 10:e natt gratis, vilket man lätt hinner avverka på i alla fall en livstid. Ett av mina spartips är faktiskt att utnyttja sådana rabatter, men inte konsumera bara för att uppnå ”premien”.

Själv tar jag hellre ett par stycken liknande hotellweekends än en svindyr resa till något soligt paradis, men där är vi säkert olika.

 

För tillfället känns det som en tung period på jobbet. Både jag och sambo KTM tycker att vi jobbar för mycket och att det blir lite tid över till annat. Skönt är i alla fall att vårsolen börjat göra sig tillkänna, så allt är inte elände.

Nyhetssvep

H&M lanserar E-handel i Indien. Dessutom föll aktien i H&M ytterligare under veckan efter det att bolaget presenterat sämre siffror än väntat för första kvartalet.

Det verkar som att Netflix planerar att utveckla ett nyhetsprogram likt CBS 60 Minutes. Detta rapporterar Marketwatch.

Clas Ohlson backar på sin rapport. Aktien har verkligen varit i stora svängningar sedan 2014 och handlas nu till en direktavkastning på ca 6,5%

Sveriges Bostads- och villapriserna backade 1 procent under januari men förblev oförändrade i februari.

Adidas går numer att handla hos Avanza. Nu flaggar bolaget för högre lönsamhet de kommande åren. Jag äger inte bolaget.

Enligt källor kan Amazon tåga in i Sverige redan under våren. I be damned.

 

Portföljutveckling

Veckans slut var inte särskilt rolig. Tack vare H&M’s miss gällande försäljningen och att Axfood föll vid x-dagen (sista dagen att handla aktien för att få utdelning) så blev det inte så roligt slut på veckan.

Frågan är om jag någonsin kommer lämna det fallande skeppet H&M. Ja…vem vet 🙂

Utdelningar

Trots att vi enbart är i absoluta startfasen av utdelningssäsongen så har det redan nu under veckan trillat in lite fina pengar. Jag är extra glad att JnJ nu delar ut över hundringen varje kvartal efter avdragen källskatt*.

Johnson & Johnson 105 kr
K2A Knaust & Andersson Pref 60 kr
Totalt 165 kr

*Källskatt dras automatiskt från utdelningen av dina utländska innehav. Denna får du dock tillbaka inom ett par år utan egen avräkning om du äger aktierna i ett KF.

Aktieköp

I veckan blev det enbart köp i Axfood. Valde att köpa i 2 omgångar. Dels en omgång på onsdag och en omgång på torsdag.

Nu har jag enbart 2700 kr kvar att handla för den här månaden och som vanligt känns det som att jag gärna skulle vilja shoppa mer i mina innehav.

[visualizer id=”7613″]

Veckans Twittrare

Kfm Till Miljonär står för Kronofogden till Miljonär och har egentligen gjort samma resa som mig fast ännu mer brutal. I stället för att börja från 1 kr har KFM visat att man faktiskt kan komma sig ur skulder och börja ett rikare liv med en fantastisk portfölj.

Alltid spännande tweets och grym inspiratör på många sätt och vis. Kfm visar att det finns andra alternativ än skuldsanering för att ta tag i sina skulder.

GRATTIS!

Veckans Citat

{

”När det blir riktigt jobbigt och klockan börjar bli tre, fyra på natten kan man ta fram kallt vatten och stoppa fötterna i. Då orkar man lite till.”

-Till minne av Ingvar Kamprad, IKEA

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x