Inser sakta men säkert att det var år och dagar sedan som jag publicerade en veckorapport. Nu kände jag att det var läge att ta upp en kär gammal tradition. Låt oss kika på vad vecka 11 erbjudit.

Portföljutveckling

Portföljen har under veckan avkastat 9 000 kr inklusive utdelningar. Totalt i år har portföljen sett till att växa med 75.000 kr, helt klart ett välkommet tillskott till min miljonresa.

Veckan avslutades med att H&M kom in med sina försäljningssiffror varpå aktien tappade drygt 4%. Med det sagt var inte siffrorna allt tokiga enligt mig men samtidigt hade marknaden handlat upp aktien dagen innan.

Nästa vecka är planen att försöka köpa lite mer i Saltängen Property Invest som jag tycker tagit allt för mycket stryk efter deras utdelningsbesked. 

Utdelningar

Det har klirrat i utdelningskassan även under veckan. K2A delade ut och även om preferensaktier just nu ser dyrt ut så tror jag på K2A’s förmåga att dela ut en fortsatt stabil utdelning till deras ägare framöver.

 

Bolag Utdelning
Johnson & Johnson 208 kr
K2A Knaust & Andersson Pref 200 kr

 

För er som missade det så skrev jag ett inlägg om Johnson och Johnson i veckan samt mina tankar kring varför det inte var en dålig investering när allt såg mörkt ut.

 

Aktieköp

Bolag Belopp
SkiStar B -528  kr
Swedbank A -529 kr

Det har blivit väldigt få köp i veckan. Just nu sitter jag på ca 22.000 kr i likvider. Inte för att jag tror på en nedgång, utan för att jag inte hunnit investera så mycket nu på sista tiden. Jag känner att jag vill handla mer Swedbank, trots att många tycker att jag är en dåre.

Skulle gärna vilja öka mer i Kinnevik just nu. Där tror jag att vi långsiktiga har mycket guld att hämta. Om man vågar gå mot bruset från media d.v.s.

 

Veckans Twittrare

Begreppet Veckans Twittrare är en följ-rekommendation från mig till er. Det finns så galet många Twittrare där ute som är värda att följa, och det här är mitt sätt att förmedla några av dem.

The Dividend Story är en relativt ny stjärna som skriver mycket om bolag, utdelningar och börs. Fina nyheter till dig som verkligen vill hänga med i aktievärlden.

Dividend Story driver också sin egna blogg med mycket läsvärda inlägg.

Veckans Citat

Läsvärt från andra bloggar

Snålgrisen – skriver om ett inlägg kring höjd källskatt i norge. Mycket nyttig info.

 

Frihetsmaskinen – är med i en podd om ekonomisk frihet. We love ya! <3

 

Aktiepappa – skrev ett inlägg om Nobia’s ”ohälsosamma” utdelning

Utlandsutdelaren – skrev ett inlägg och resonerar kring hur mycket kapital som behövs för att bli ekonomiskt fri. Tycker att det helt klart var läsvärt.

 

Petrusko – länkar till en 10 minuter lång video kring att köpa dippen eller att inte köpa dippen. Jag lärde mig lite av videon

 

Tidigare i veckan skrev Att välja lycka ett inlägg som verkligen får en att tänka efter kring det här med att alla i vår omgivning tycks sträva mot ekonomisk frihet.

 

Har ni missat det så är Vardagsekonomi tillbaka med sina frekventa inlägg. Du är helt klart saknad. En blogg värd att nämnas!

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x