Målbild:

138.463 kr / 1.000.000 kr

[wppb progress=13.84 option=”blue candystripe” percent=inside]

 

Kvar att köpa för denna månad: 744 kr

 

Veckan som gått

Börsen har fortsatt gå uppåt och i dagsläget ser det ut som om vi kommer att avsluta året riktigt fint, i alla fall om vi jämför mot föregående år 🙂 Att bara stirra på året är givetvis ett stort fel och vi ska komma ihåg att vi måste lyfta blicken för att se helheten på flertalet år. Alltid roligt att se förbättringar på kort sikt däremot och min portfölj har presterat helt OK under en månad:

Ett av mina största bolag H&M tog rikligt med stryk under veckan. Minns att jag nyligen skrev på Twitter om att HM var mitt första bolag som genererat en kurs-avkastning på 1000 kr. En vecka senare var den här uppgången utraderat. Givetvis ska vi inte deppa ihop för det. HM är ett fantastiskt bolag med stabil utdelning. Hade det inte varit för att jag redan ligger så pass tungt i HM så hade jag nog ökat mer under veckan. Som ni ser är mina likvider för månaden sinade så har inte mycket kvar att handla för.

 

 

 

Veckans helt klart populäraste inlägg var det jag skrev om Par som grälar om pengar. Faktum är att dagsrekordet för antalet läsare faktiskt fördubblades när jag lade ut inlägget! Sedan om det är på grund av inlägget själv eller någon yttre faktor kan man ju spekulera om. Såg faktiskt att bland annat en av mina favoritbloggare Farbror Fri delade mitt inlägg, vilket jag givetvis är tacksam för.

Har i veckan faktiskt firat 100 följare på Twitter samt över 10.000 sidvisningar, så lite alkohol har det också blivit 🙂

 

Det jag köpt

Som jag sa blev det att rensa likviderna fort under månaden. Det resulterade i att det inte blivit så mycket köp nu innan lönen kommer in på kontot. Dock glad att kunna köpa Axfood till ett riktigt fyndpris samt att även H&M gått och blivit ”billig” igen. Kom här ihåg att bra bolag blir aldrig billiga 🙂

 

Det jag sålt

I vanlig ordning har det inte blivit några sälj. Däremot funderar jag på att göra mig av med mina 2 Peab då de mest ligger och skräpar (har ju redan Skanska i portföljen).

 

Läsvärt från andra bloggare

Aktiepappa – skrev om hur att amortera på bolånet och att människor väljer att inte göra det idag

Att välja lycka – förklarar sin ångest för julklapparna som ska inhandlas. Får julklapparna vara gratis egentligen?

Petrusko – Hemberg sa att majoriteten säljer preffar idag. Vad tror min bloggidol om det?

Utdelningsseglaren – skrev ett populärt inlägg där han vill veta vilka vi är. Skrev en kommentar till inlägget.

Utdelningsstugan – redogör för sitt sparande under november.

Framtida Frihet – har uppdaterat sina aktie-regler. Väldigt värda regler!

 

Nästa vecka

Nästa vecka är det #uppesitterkväll igen och lönen rullar in på kontot. Kommer att redogöra lite mer för mina utgifter denna månad. Det känns särskilt viktigt nu när december verkligen varit en månad med mycket utgifter. Black Friday, julklappar, nöjen, you name it. Men man ska väl leva också har jag hört 🙂
Ikväll ska jag och sambon på julkonsert och det kommer bli riktigt stämningsfullt har jag en känsla av. Ha en helt fantastisk fortsatt helg och på återseende!

Gratis bilder kan du hitta på Pixabay

0
Kommentera gärna :)x
()
x