Då var det dags igen att kika på vad som hänt i veckan. Som vanligt gör jag det med min personliga lilla touch. Det här är några av de nyheter inom aktievärlden som jag lyckats snappa upp.

PayPal stiger kraftigt på börsen efter sin rapport. Det har tagit mig ända fram till nu att upptäcka hur lätt och smidigt PayPal faktiskt är. Nu sköter jag många betalningar med PayPal och tycker att det funkar toppen. Bolaget lämnar ingen utdelning till oss aktieägare.

Ett bolag som rapporterat under veckan är Volvo. Här sjönk aktiekursen trots att rapporten slog givna förväntningar. Så kan det också bli ibland. Volvo har backat rätt mycket och för dig som är intresserad kanske det finns läge att öka. En bloggare som äger Volvo och som jag har mycket att tacka är Miljonär innan 30.

 

Verkstadsbolagen väger rätt så tungt på svenska börsen. Nu när Atlas föll efter rapporten drog den med sig en rad bolag inom sektorn. Det är dock först nästa vecka som de flesta rapporterna inom verkstad kommer. Ska bli spännande att se vad dessa har att ge. Som jag skrev igår valde jag att öka i Atlas när kursen nu ligger under 200 kr.

Blackrock är ett intressant bolag bland oss utdelningsinvesterare. Utdelningen har höjts 15 år i rad. I veckan rapporterade fondjätten för 3:e kvartalet och vi såg där att inflödet var lägsta sedan 2016. Kursen har sjunkit rätt hyggligt under oktober.

Blackrock har även en börshandlad fond (ETF) som heter BlackRock Health Sciences Trust (BME). Denna går inte längre att handla p.g.a. regelverket utan bara att sälja. Min bloggkollega Petrusko äger denna idag.

 

Investmentbanken Pareto Securities listar fortfarande Investor som ett riktigt hett köpcase som ger riktigt fin rabatt. Jag kan inget annat än att hålla med. Hade gärna köpt mer Investor idag om likviderna fanns.

Om du äger Investor A kan det vara läge att nyttja aktiearbitrage och byta till Investor B nu.

 

I veckan fick vi reda på att Facebook arbetar med en spännande pryl som kommer kunna kopplas till TV:n för streaming. Denna ska dessutom innehålla någon form av kamera för att möjliggöra videosamtal. Själv kör jag bara ChromeCast här hemma.

Tycker att det är spännande med alla dessa prylar som du kan ha i hemmet. Något jag funderat på är Amazons Alexa som kan bli en extra familjemedlem i ditt hem. Om någon av er äger denna får ni gärna skriva en kommentar här nedan 🙂

 

Mitt älskade bolag Johnson & Johnson har också kommit med rapport nyligen. Det var väl ingen kioskvältare utan JNJ rapporterade tryggt och stabilt. Det här är en Dividend king som höjt utdelningen i hela 56 år.

Jag kör med deras tandtråd som är galet bra. Det enda negativa med den är att den aldrig verkar ta slut. Ibland känns det som om tråden hade räckt från Stockholm till Göteborg om jag lindat ut den. Därigenom blir det mindre försäljning för JNJ.

 

Antalet som lånar pengar till bostäder föll kraftigt under förra veckan, hela 7,1%. Antagligen för att vi börjar se resultat efter räntehöjningarna som skett. Tror SEB nyligen spådde att räntan i Sverige kommer börja stiga redan i december och inte februari som många trott.

 

Visa är ett bolag som många av oss har någon koppling till. Nu höjer bolaget utdelningen för 12:e året i rad. Visa delar ut kvartalsvis, har haft en utdelningstillväxt på drygt 20% de senaste 5 åren, men har enbart en direktavkastning på 0,7%. Det är för lågt för mig. Dock delar man bara ut 16,6% av vinsten just nu.

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x