I det här inlägget har jag valt att presentera de aktierelaterade nyheter som hänt under veckan. Hoppas att ni alla har haft en ruggigt trevlig helg och att ni alla ser fram emot börsöppningen nu på måndag 🙂

2018 var ett år då Fed (Federal Reserve) höjde räntan flertalet gånger. Nu verkar räntehöjningarna däremot bromsa in och enligt Morgan Stanley förväntas Fed enbart höja räntan en gång under 2019. Tidigare låg prognosen på 2 räntehöjningar. Det här får många att tro att svenska räntan inte kommer höjas lika fort som man tidigare spått.

 

Många har gått med tankar att Swedbanks vd Birgitte Bonnesen kommer avgå nu efter allt som hänt kring Swedbank och penningtvätten. På den frågan har hon nu meddelat att hon kommer sitta kvar så länge hon anser sig ha styrelsens fulla stöd. Vidare meddelar hon att frågan om penningtvätt och utredningen kring denna har ”absolut högsta prioritet” just nu.

 

Det är inte bara i Sverige som bankerna tappar. Även de Nederländska bankjättarna ABN Amro och ING har fallit på bred front efter nya uppgifter om penningtvätten. Jag investerar just nu bara i svenska banker.

 

Core Ny Teknik är en fond som fått allt mer uppmärksamhet på senare tid. Jag kan tycka att den är intressant då den även innehåller mycket gaming. Flera gamingbolag, bland annat THQ Nordic, Tencent och Paradox utgör bland de största innehaven i fonden. Om jag hade investerat i fonder skulle jag nog investera i denna.

 

Nordea har varit aktiv att genom åren dra ned antalet anställda. Nu bedömer vd för Nordea Casper von Koskull att det kommer finnas hälften så många jobb inom banksektorn om 10 år.

 

Dollar mot SEK är nu uppe i den högsta nivån sedan 2002. Till och med Donald Trump tycker nu att dollarn är allt för stark och har uttryckt att det kan bli svårt att handla med andra länder om dollarn fortsätter utvecklas såhär.

Nu utreds 13 spelbolag av konsumentombudsmannen för överträdelse mot reklamen om måttfull spelreklam. Jag äger enbart ett spelbolag i portföljen och det är Kindred (tidigare Unibet). Om det är ett av bolagen som utreds vet jag inte. Några som borde utredas är SafeEnt ltd som driver siten Ninja Casino. Tycker knappast att deras frekvens av reklam kan påstås vara måttlig.

 

Pandora föll 60% under 2018. Det här är en smyckesbolag som brukar vara intressant hos utdelningsinvesterare. Med en ny ledning på plats försöker nu Pandora göra en omstart.

 

Zalandos aktiekurs hade en tung resa 2018 men nu under 2019 har vi sett en rejäl uppsida. Nu tror investmentbanken Pareto att det finns mer uppsida. Jag äger Zalando via mitt investmentbolag Kinnevik.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x