I det här inlägget tänkte jag passa på att nämna lite vad som har hänt under veckan som gått. Alltid hittar du något som du kanske inte visste. Ha en fantastiskt trevlig söndag och stort lycka till i valet idag!

Ericsson aktiekurs fortsätter att tugga på uppåt och bolaget visar att en fallande kniv inte behöver falla för evigt. I veckan fick vi reda på att telekomjätten skrivit under ett nytt avtal med Swisscom med målet att lansera 5G i Schweiz. Jag har själv ägt Ericsson men valde att sälja på absoluta botten.

 

 

Ordet ”Pilotskolan” syftar på att ledningen i ett bolag är villiga att ta risk i bolaget i fråga. I veckan har Axfood fallit rätt mycket på börsen och då är det trevligt att se hur personer i ledningen köper aktier. Nyligen köpte styrelseledamot Stina Andersson aktier för nära 200 000 kr.

När vi är inne på pilotskolan kan jag också nämna att Intrums investeringschef Anders Engdahl sålt aktier för 11,2 miljoner. Jag äger även kredithanteringsbolaget Intrum.

 

Riksbanken meddelar att reporäntan fortsätter hållas rekordlåg på -0,5%. Den första höjningen spås i stället ske i december eller februari. Jag tycker att det pratats om räntehöjningar galet länge.

 

Teslas personalchef Gaby Toledano har beslutat sig för att lämna Tesla. För några månader sedan tog hon en paus med anledning att hon behövde spendera mer tid med familjen. Tesla har fallit rejält på börsen men jag investerar inte i bolaget.

När vi snackar Tesla så bör vi nämna att Elon Musk rökt marijuana under en livesänd podcast (Joe Rogan Experience).  ”du kan förmodligen inte på grund av aktieägarna, va?” varpå Musk svarar: ”det är väl lagligt?”. Vilket det också var för att detta skedde i Kalifornien. Vissa trodde att Elon var hög när han Twittrade om att köpa ut Tesla på börsen tidigare, men det har han själv nekat.

 

Mitt kära bolag Starbucks öppnar i Italien. Först ut blir ett rosteri i Milano. Har aldrig varit i Italien så jag vet inte deras standard på kaffe, men Starbucks tycker jag alltid funkar!

 

Apple är ett bolag som jag faktiskt varit intresserad av att investera i. Nu vill teknikjätten samarbeta med gigantiska tidningar såsom New York Times. Anledningen är att man vill lägga ut deras artiklar i magasinappen Texture som Apple nyligen förvärvade.

 

Amazons lansering i Sverige är försenad och verkar inte bli av innan Black friday i november. Det spås mycket om hur Amazons intågande kommer påverka Sverige men faktum är väl att ingen riktigt vet.

 

Facebook har haft en tuff tid på börsen sedan sista rapporten. Nu planerar jätten att bygga sitt första datacenter i Asien för hela en miljard dollar. Som vanligt håller jag mig borta från bolag som inte ger utdelning till aktieägarna

 

Microsoft och Google (Alphabet) närmar nu sig också ett börsvärde på 1 000 miljarder dollar. Apple och Amazon har nyligen passerat den här mäktiga gränsen.

 

Minns ni de vikbara telefonerna som var populära förut? Nu planerar Samsung på att leverera en vikbar smartphone som ska visas upp i november. Hur bra låter inte det? 😀

 

Jag har sedan en tid börjat investera i AstraZeneca. I veckan fick vi veta att bolaget får genombrottsstatus i USA för utveckling av tezepelumab mot astma. Tycker det lät som goda nyheter

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x