Såhär på söndagsmorgonen hade jag tänkt att släppa lite intressanta nyheter som jag lyckats snappa upp under de sista dagarna. Hoppas att kaffet är kokat och att ni haft en riktigt bra vecka och helg!

Clas Ohlson har nyligen presenterat sina siffror för januari. Bolaget visar på en försäljningsökning med 4% i januari samt en onlineförsäljning som ökade med hela 29 procent. Kursen i Clas Ohlson har varit galet pressad på senare tid och än så länge har jag avvaktat.

Värmepumpstillverkaren Nibe pumpar på som tidigare. Man ökar rörelseresultatet från 726 miljoner kr till 905 miljoner kr från 2017 till 2018. Jag tycker att bolaget är intressant men för mig är det för låg direktavkastning på enbart 0,96%. Nibe kan man utan tvekan tvekan titulera som kvalitetsbolag.

Få saker verkar gå rätt för bostadsutvecklaren Oscar Properties som köper, utvecklar och säljer lite lyxigare lägenheter i Stockholm. Nu vinstvarnar man för fjärde kvartalet. Kursen har på 1 års tid gått från 90 kr ner till 15 kr. Direktavkastningen ligger på 0%.

 

Handelskriget mellan USA och Kina kommer fortsätta nästa vecka i Washington.Kinas president Xi Jinping meddelar att viktiga framsteg gjorts i förhandlingarna. Samtidigt har vi fått nyheter från Bloomberg om att Trump överväger en förlängning av deadlinen som han satt för handelssamtalen som löper ut nu om 2 veckor.

 

Efter ett beslut i EU-domstolen kan Atlas Copco nu få tillbaka 2,8 miljarder. Anledningen är att ett skattebeslut rivits upp och att pengarna nu väntas bli ren reavinst. Rolig nyhet för oss som aktieägare.

Hufvudstaden höjer utdelningen från 3,5 kr till 3,7 kr. Det här är en enorm utdelningsjätte som du kan läsa mer om i det här inlägget. Det här är 22:a året i rad som bolaget höjer utdelningen.

Som jag skrev tidigare har Kinnevik köpt in sig i Mathem för knappt 1 miljard. VD Georgi meddelar också att detta bara är början och att mat är en intressant investeringsmöjlighet framöver. Kinnevik A är nu billigare än Kinnevik B.

Spelbolaget Cherrys förra VD som blivit sparkad riskerar nu 6 års fängelse efter att ha köpt aktier med väldigt bra tajming. Ekobrottsmyndigheten bedömer att det här kommer leda till en fällande dom,

Coca-Cola (KO) har höjt utdelningen 56 år i rad. Nu i torsdags föll aktien med 8% när bolaget kom med sin delårsrapport vars organiska tillväxt var lägre än väntat.

Under veckan har Stefan Persson köpt nya aktier i H&M till ett värde av 830 miljoner kr. Köpten gjordes i intervallen 137,6 – 139,4 kr.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x