Jag har i det här inlägget gjort en sammanställning på det jag hunnit läsa under veckan. Det är helt enkelt lite nyheter som jag gjort i ordning till dig. Alltid finner du något intressant

 

Det är ingen nyhet precis men igår när jag loggade på min depå så var hela mitt ISK borta från Avanza. Endast min Kapitalförsäkring och mitt sparkonto via Santander var kvar. Nu på morgonen var det däremot tillbaka igen. Lite rädd blir man dock. Någon som upplevde samma? Det hade varit jobbigt att gå från 670 000 kr till 150 000 kr över en helg.

Såg att jag dessutom fått ett privat meddelande från Avanza

”Tjena!

Syns dina konton nu? Vi bökade om lite i våra system idag. Lite helgjobb för IT.  Skulle inte ha märkts så mkt. Men det gjorde det nog under en stund.”

 

Nvidia har fallit rejält under senaste veckan. En kursslakt minst sagt. Det här är ju ett bolag som jag vuxit upp med då jag i princip alltid använt och fortfarande använder deras grafikkort. NVIDIA har nu en direktavkastning på 0,39%, har höjt utdelningen 5 år i rad med en årlig utdelningstillväxt på hela 50% i genomsnitt. Direktavkastningen är lite för låg för att jag skulle vilja investera.

 

I samma veva som Nvidia föll så sjönk också kursen för Nintendo med drygt 9%. Det här är ett sådant bolag som jag skulle vilja äga bara för att, då Nintendo var en stor del av min barndom som jag slängt galet mycket timmar på (och fortfarande slänger väldigt många timmar på).

 

Stefan Persson fortsätter fylla på aktier i H&M. Senaste köpet var hela 5,5 miljoner aktier. Det här framgår av finansinspektionens insynsregister. Hur mycket jag än läser på om H&M så kommer alltid Stefan ha bättre koll än vad jag har. Givetvis känns det hoppfullt att Persson fortsätter köpa, men detta bör man inte ta som en signal till positiv kursutveckling.

 

Imfinzi är ett av många läkemedel från AstraZeneca som hör inom området cancerbehandling. Aktien tappade under veckan då den här medicinen inte nådde upp till målen. Jag har ägt Astra ett tag nu då jag tycker att det är ett riktigt spännande utdelningscasé. Bolaget har under 18 år haft en stigande eller oförändrad utdelning. Deras forskningsportfölj börjar dessutom visa riktigt goda resultat.

 

Apple har inte haft någon munter resa sista tiden, precis som de övriga FANG-bolagen. Nu har Morgan Stanley upprepat köprekommendationen och satt riktkursen 253 dollar. Det är hela 60 dollar över dagens kurs. Just Apple är egentligen det enda FANG-bolaget som jag skulle kunna tänka mig att äga.

 

Mobilspelstillverkaren G5 Entertainment har fortsatt falla rejält under veckan. Främst är det deras flaggskepp Hidden City där man sett tillväxten mattas av. Själv tycker jag att G5 ser attraktivt ut, men det är ju ingen utdelningsaktie precis.

Det är inte bara Kavastu som drar sig från börsen i dessa tider. Läste även att en av mina förebilder Petter Stordalen dragit ut mycket marker från spelbordet. Själv är jag som vanligt fullinvesterad bortsett från de pengar jag har i Lendify

 

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x