Kanske det absolut bästa sättet att lyckas som investerare är att sätta små och tydliga delmål. Här får du tips om ett delmål som du kan sätta i ditt eget sparande och som jag nyligen uppnådde. Magiska utdelningsgränser finns det gott om, och här är en sådan.

 

…uppnår du så mycket i årliga utdelningar har du uppnått en magisk gräns, som då innebär att du får en tusenlapp i utdelning varje månad under hela året. Det kanske inte låter så mycket men har du som jag haft problem med löneförhöjningar kan denna extra tusenlapp ge en rejäl skjuts i framtiden.

Jag gillar verkligen att återinvestera utdelningar och är övertygad att du på så vis uppnår den absolut största effekten. Återinvesterade utdelningar är alltså A och O, men det kan ändå vara intressant att veta vad du annars kan göra för 1000 kr i månaden:

  • ca. 10 biobesök till din familj varje månad, eller
  • 33 stycken kaffepaket per månad
  • 1000 kr i månaden täcker upp i stort sett vilket gym, träningskort, simkort, medlemsavgift i sportklubb som helst. Jag betalar 3000 kr per år för mitt gymkort. Det kan kännas skönt att ”träna gratis” om man som jag lyxar till det med träning inomhus.
  • o.s.v. o.s.v.

Jag tror det var Spartrollet på twitter som påminde mig att jag nu uppnått den här gränsen, vilket givetvis känns extra motiverande.

 

Det här inlägget skrev jag som en motivationsfaktor till dig som pysslar med utdelningsinvesteringar. Oavsett om du precis börjat din investeringsresa eller har hållit på ett tag så tycker jag att det alltid är viktigt att du sätter upp dina egna små mål som du checkar av längs din resa. Ett sådant mål kan vara just detta.

Såhär ser mina preliminära utdelningar ut för 2018:

 

Du kan alltid följa dessa preliminära utdelningar under Preliminära utdelningar 2018.

Har du bara nordiska bolag som exempelvis Axfood eller Novo Nordisk kan du enkelt se dina kommande utdelningar via Avanza (går säkert via Nordnet också). Annars får du glatt sätta ihop ett excel-dokument som jag gjort 🙂

 

 

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x