För några dagar sedan visade jag allt det jag spenderat precis efter valet för min sambo. Tror summan uppgick i runda slängar 15.000. 15 tusen kronor på en enskild dag. Kan säga som så att jag aldrig någonsin spenderat så mycket på en enskild dag i hela mitt liv. Har aldrig köpt en bil som är värd så mycket, har aldrig köpt hus eller lägenhet och resorna jag köpt har nog max gått upp i 10.000 kronors klassen.

Kan säga till er som så att hon blev helt chockad! Det är givetvis förståeligt. Tänk så mycket du kan få för 15.000 kr ändå. Det är en del nöjen det. Tror främst hon tänkte på vilken fantastisk resa vi kunde delat för de pengarna.

Efteråt visade jag henne vad mitt ”slöseri” kommer att betyda i det långa loppet. Räknade ihop en ny preliminär årlig utdelning för 2017 och såg att jag nu är uppe i 3500 kr per år. 3500 kr per år för att egentligen inte göra något. Det är helt fascinerande det! Förklarade sedan om ränta på ränta effekten och vad det faktiskt ger och sakta men säkert tror jag hon förstår hur mycket jag brinner för mitt mål och vart jag vill komma…

Vad kan man gå egentligen göra för den utdelning som varje enskilt bolag ger till oss aktieinnehavare varje år? Det självklara svaret är givetvis att återinvestera i bolagen man tror på. Det är något som jag kommer göra, men samtidigt är det kul att spekulera vad 3500 kan innebära till ens livssituation:


Idag betalar jag 1500 kr i skatt för min bil varje år. Utdelningen skulle innebära att jag inte skulle behöva betala min skatt på bilen 2 år framåt och dessutom ha råd med en flaska whisky.

screenshot_5


3500 kr skulle täcka in all del el jag betalar för ett helt år! Då är det bar hushållselen jag betalar som läget är nu. Att aldrig behöva betala el under hela sitt resterande liv känns bra.

screenshot_6


Tänk vilken fest du kan dra ihop med dina nära och kära för 3500? Köp in några plattor öl eller cider och bjud laget runt. Laga en häftig middag och betala ingenting för det (indirekt givetvis).


Sambon har spanat in en bröllopsklänning som hon vill köpa från Kina. Den kostar ca. 1000 kr. Sa till henne att vi kan köpa tre sådana klänningar varje år med utdelningarna.


 

Det dröjer inte länge innan utdelningarna betalar vår hyra för en månad. Måste dock upp i någon tusenlapp till. Det skulle innebära att vi enbart betalar för 11 månader av 12 🙂

Tror att det är lite såhär vi får tänka för att hitta inspiration att nå framåt dag för dag och år för år. Kan vi hitta positiva saker med varje krona vi sparar och tänka att det är början på en ny miljon så blir det helt klart lite lättare att inte tänka på alla pengar som man blåser rakt in på börsen.

Hoppas ni får en riktigt trevlig lördag!

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x