När jag sålde av allt i Skanska såg jag i stället till att ta in byggbolaget JM. För att sammanfatta hela bolaget på enklaste sätt så fokuserad JM på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitets -orter i Sverige, Norge och Finland. Idag meddelade bolaget att man återgår till det första utdelningsförslaget och delar ut hela slanten för 2020.

Idag kom då JM med sin tredje rapport för 2020 som summerar perioden januari – september. Vinsten blev bra mycket högre än väntat och landade på 399 miljoner kr där förväntningarna var 372 miljoner kr (enligt Infront). Förra året var ett bra år för JM och man ökade vinst/aktie från 20.6 till 22.4 kr.

Trots ett bra 2019 tog man det säkra före det osäkra och drog tillbaka utdelningsbeslutet om 12,5 kr/aktie. I stället skulle man dela ut 6,25. Det här ändrades alltså idag då man tar tillbaka original-beslutet om 12,5 kr/aktie. 

Men vänta nu, JM har ju redan delat ut i år. När får jag resten av slantarna? Well, det viktiga att förstå är att detta enbart är ett förslag från styrelsen än så länge. En extra bolagsstämma kommer hållas den 23:e november där det faktiska beslutet klubbas. Där får vi också reda på utdelningsdag.

Sedan är det väl också så att styrelsens utdelningsbeslut sällan brukar nekas.

”Vi har haft en god utveckling av bostadsaffären under det tredje kvartalet som inleddes försiktigt på grund av covid-19. Försäljningen har utvecklats positivt på samtliga av våra marknader vilket också har möjliggjort en god nivå av produktionsstartade bostäder”, skriver JM’s vd Johan Skoglund.

2.6 5 votes
Article Rating
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x