Lyssnar regelbundet på en ny Youtubeserie av Mikael Syding vid namn 25 Sekunder. Det är troligtvis tänkt ska vara en mer frekvent och mer regelbunden form av podden 25 minuter, som jag också följer.

Här får man oftast lite bra tips och tricks och får ständigt veta saker man inte tidigare visste. Se alla avsnitt i Mickes kanal: https://www.youtube.com/user/GlidarMats/videos. Ibland tenderar vissa klipp att vara lite mer innehållslösa, men det är väl det man får ta.

I vissa lägen får man däremot ställa sig frågan vad som egentligen menas och om det är rätt och riktigt. Exempelvis pratades det i detta avsnitt om Utdelningsinvesteringar som är ett hett ämne här på bloggen:

 

Jag förstår till viss del att man inte ska lura in sig i något ”utdelningsträsk”. Exempelvis går det att köpa bolag som inte kommer leverera särskilt mycket på lång tid men som samtidigt i nuet har en hög direktavkastning.

Däremot är det ju så att direktavkastningen oftast följer kursen. Så, tappar bolaget värde så tenderar utdelningen att bli mindre. Det sker givetvis inte direkt utan först nästa år då bolaget haft sin årsrapport och presenterar utdelningen för kommande år.

Tycker själv att utdelningsinvesteringar är positivt, om man gör det på rätt sätt. Förut tittade jag bara på själva utdelningen och dess historik utan att förstå själva bolaget. I slutändan vill man ju ha en hög totalavkastning och då är det viktigt att bolaget fortsätter bli mer värderat på lång sikt.

Om jag får välja mellan 2 bolag som kommer ge samma totalavkastning på 10 år men där ena bolaget delar ut pengar medan det andra inte gör det (bolaget anser sig investera pengarna bättre), så är det självklart att jag väljer bolaget med utdelningar.

Utdelningar kan återinvesteras och kanske inte enbart i samma bolag utan i andra bolag, vilket är en viktig punkt i min nuvarande och framtida strategi.


Men, se till att följa 25 sekunder och 25 minuter. Där finns det otroligt mycket att lära sig.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x